Fractieleider VVD Halbe Zijlstra haalt hard uit naar Nederturken: 'Houd op met Turkse stammenstrijd!'

Geen categoriesep 22 2016, 8:50
Geert Wilders was gisteren niet de enige partijleider in de Tweede Kamer die tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen hard uithaalde naar DENK en Nederturkse fanboys van Erdogan in het algemeen. Halbe Zijlstra, fractieleider van de VVD, deed precies hetzelfde.
Er zijn tegenwoordig helaas niet vaak goede redenen om de VVD en diens fractieleider, Halbe Zijlstra, een compliment te geven, maar hier zijn enkele woorden van dank en respect wel degelijk op hun plaats. Zijlstra haalde gisteren tijdens de APB namelijk terecht hard uit naar Nederturken die in Nederland Turkse politieke problemen uitvechten:

Zijlstra komt in zijn betoog aan bij Turkse Nederlanders die tijdens de couppoging in Turkije demonstreerden op de Erasmusbrug. Hij vindt het "idioot" dat zij trouw zweren aan een "autoritaire leider". "Hou op met je vast te klampen aan je verleden. Richt je op je toekomst. Ik snap niet dat je als Nederlander een Turkse stammenstrijd hier gaat voortzetten."

Vervolgens herhaalde de liberale Fries -- die tegenwoordig helaas erg veel op een sociaal-democraat lijkt omdat hij het kabinetsbeleid van de ruggengraatloze Mark Rutte steevast moet verdedigen -- de woorden van minister Edith Schippers die er onlangs geen misverstand over liet bestaan dat de Nederlandse cultuur in haar ogen wel degelijk superieur is:

"Onze cultuur is beter, beter voor mensen die een ander geloof willen aanhangen of niet willen geloven, voor vrouwen, voor homo's." Nieuwkomers zullen onze waarden niet vanzelf overnemen, zegt Zijlstra. "Als je de welvaart wilt, zul je ook de vrijheid moeten omarmen."

Toen Wilders hem interrumpeerde en zei dat de Nederturken die demonstreerden op de Erasmusbrug in hun hart geen Nederlanders, maar Turken waren antwoordde Zijlstra geheel correct:

"Voor mij is iedereen met een Nederlands paspoort een Nederlander. Maar als je blijft hangen in het verleden en uitstraalt dat je meer met Turkije en Erdogan hebt, dan heb je het totaal niet begrepen."

Vervolgens stapte de hypocriete Tunahan Kuzu van DENK naar de interruptiemicroon waar hij zei dat dergelijke Nederturken wel degelijk Nederlanders zijn, niet alleen qua paspoort, maar ook in hun hart. Dat is natuurlijk je reinste flauwekul. Deze mensen bewijzen keer op keer dat ze meer Turks dan Nederlands zijn en, erger, dat ze daar nog trots op zijn ook. Zijlstra rekende dan ook op mooie, effectieve wijze af met Kuzus kritiek:

"Er is vrijheid van demonstratie. Maar als je Erdogan als jouw leider neerzet, dan heb je het echt niet begrepen."

De VVD heeft er de afgelopen kabinetsperiode een enorme puinhoop van gemaakt, maar Zijlstras kritiek op Kuzu en andere Nederturkse Erdogan-fanboys is natuurlijk volkomen terecht. Het is goed dat dit eens gezegd wordt: als je een Nederturk bent gedraag je dan eerst en vooral als Nederlander, niet als Turk. Doe je dat anders dan moet je ook niet zeuren als je bekritiseerd wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten