Ze kan haar armen en benen niet gebruiken, maar hoe dit meisje zich door het leven slaat is een inspiratie voor iedereen

Ze kan haar armen en benen niet gebruiken, maar hoe dit meisje zich door het leven slaat is een inspiratie voor iedereen

Zonder ledematen toch een gelukkig leven leiden? Reken maar dat het kan, hoor!

Stephanie Arnold ziet eruit als een doorsnee, gelukkig meisje. Behalve het feit dat ze in een rolstoel zit, is er niet veel dat de indicatie geeft dat ze een grote lichamelijke handicap heeft: Stephanie heeft arthrogryposis. Dat betekent zoveel als dat ze haar armen en benen vrijwel niet kan gebruiken. Ze leidt haar leven dus zonder haar ledematen.

En dat gaat haar eigenlijk verbluffend goed af:

"Mijn ouders zeiden dat ik altijd een open kind was. Ik ben niet verlegen. Ik heb geleerd hoe ik moet omgaan met tegenslagen. Ik werd nooit gepest,"

zegt de stoere meid die zichzelf absoluut geen slachtoffer vindt. Stephanie haalt hoge cijfers en blinkt uit in Engels, Spaans en geometrie. Ze wil een prestigieuze studie doen als ze klaar is met de middelbare school.

En ze kan - geloof het of niet - zelfs schrijven. Ondanks dat ze haar handen niet kan gebruiken, heeft ze een geweldige oplossing voor de problemen: waar anderen een pen in hun mond doen om te sabbelen, is dit voor Stephanie gewoon hoe ze schrijfgerei vasthoudt.

Dit is een bijzonder meisje dat zich niet zomaar uit het veld laat slaan. Kijk zelf maar:

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/Stephanie-Arnold-pursues-a-complete-life-against-all-physical-odds1.mp4"][/video]

Lees meer over:
gehandicapten armen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties