Ze mocht het schoolgala niet bijwonen omdat ze een pak droeg. Toen kwam een andere school in actie

Geen categoriemei 26 2016, 22:00
Het schoolgala, dat volgt aan het einde van je onderwijs aan de middelbare school, is voor scholieren één van de belangrijkste feesten van hun (nog jonge) leven.
Je kunt je er dus iets bij voorstellen dat het werkelijk een vreselijke ervaring was voor Aniya Wolf toen ze weggestuurd werd bij háár gala. De reden? Ze droeg geen jurk, maar een pak. Daar voelt ze zich namelijk prettiger in. Helaas vonden haar docenten van haar katholieke middelbare school dat een minder goed idee. En dus kwam ze er niet in.
Ja, je leest dat goed: ze werd letterlijk weggestuurd bij de deur van haar eigen schoolfeest. Dieptriest.
Haar ouders werden daar natuurlijk bijzonder verdrietig van, zeker omdat zij het pak juist voor haar gekocht hadden. Zij gaf aan dat ze graag in pak wilden, haar ouders gingen akkoord. Daarom regelden ze een schitterend pak voor d'r, zoals je hier boven op de foto kunt zien.
Haar moeder, Carolyn, legt uit:

"Dit is wie Aniya is, al vanaf heel jonge leeftijd. Ze zou er gewoon niet natuurlijk en op haar gemak uitzien in een jurk. In een pak ziet ze er daarentegen geweldig uit."

Aniya is het daarmee eens:

"Ik ben altijd al zo geweest, al toen ik nog heel klein was."

Gelukkig loopt dit verhaal goed af. Een andere lokale middelbare school nodigde Aniya namelijk uit om naar hun gala te gaan: in pak. Aniya accepteerde de uitnodiging en had afgelopen zaterdag één van de mooiste avonden van haar leven.
Eind goed, al goed.
Wel een vraag voor onze lezers: vinden jullie dat de katholieke school in kwestie gelijk heeft en dat je, als je naar zo'n school gaat, weet wat voor normen en waarden en regels er zijn, of vind je dat de docenten flexibeler hadden moeten zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten