Ze vertelden deze moeder dat ze haar dochter moest opofferen om haar zoons te redden. Daar had ze maar één antwoord op

Ze vertelden deze moeder dat ze haar dochter moest opofferen om haar zoons te redden. Daar had ze maar één antwoord op

Een duivels dilemma.

Alhoewel ontelbare zwangerschappen vooral een uiting van grote vreugde zijn vanwege nieuw leven, is het - helaas, helaas - niet altijd feest. Neem nu Chloe Dunstan, die na 28 weken zwangerschap ineens met een moeilijke beslissing te maken kreeg. De jonge vrouw was zwanger van een drieling - twee jongetjes en een meisje - en dokters brachten haar het hartverscheurende nieuws, dat de competitie om voedingsstoffen in de baarmoeder een zware tol eiste van de drie kinderen. Te zwaar, eigenlijk.

De doktoren zeiden vervolgens dat het het verstandigst was om haar dochtertje te aborteren, zodat haar twee zoontjes een betere kans zouden krijgen.

Maar Chloe hield van alledrie haar - nog ongeboren - kinderen. En ze weigerde dus gehoor te geven aan de oproep van de medici. Toen de zwangerschap na 7,5 maand ten einde was - eigenlijk 1,5 maand te vroeg - werd het helemaal penibel. Op 3 juli kwamen Henry, Rufus en Pearl ter wereld:

11887027_720882024690346_1095286386_nEn gemakkelijk ging het niet. De twee jongetjes waren sterk genoeg om zonder al teveel zorgen buiten de baarmoeder verder te groeien. Maar dochter Pearl was vanaf dag 1 een zorgenkindje. Artsen zagen hun gelijk bevestigd: dit meisje is te zwak om te overleven. De arme kleine Pearl had veel complicaties: een hersenbloeding, een infectie, een hartprobleem - dat zichzelf gelukkig weer oploste, een bottenziekte en problemen met haar lever.

De drie pasgeboren baby's moesten maandenlang in het ziekenhuis blijven, maar eindelijk mochten ze weer naar hius. En wat was Chloe opgelucht:

"Mijn verstand zat op een enkelspoor-treinbaan van "Ik wil AL mijn baby's!" Ik wist dat het lastig zou worden, maar ik wilde gewoon niet opgeven. Ik wist dat ze sterk was, want ze heeft het helemaal gered tot 28 weken, ondanks dat ze nauwelijks voedingsstoffen kreeg in de baarmoeder."

11856766_1186091178071819_1080753334_nEn ook trots:

"Ik had nooit gedacht dat ik zes kinderen zou hebben en ik heb zéker nooit gedacht dat ik een drieling zou krijgen! Maar hier zijn we dan.. het leven kon niet beter zijn. Ik geniet met volle teugen van elk moment en met deze zes prachtige schatten en ik kijk uit naar alles wat nog voor ons ligt. ❤️ "

Zo zie je maar. Vecht voor de overlevingskansen van je kinderen... en ze zullen je versteld laten staan als ze eenmaal gezond en wel in je armen liggen.

Tot slot: de broers van Henry, Rufus en Pearl zijn ook heel blij met de nieuwe gezinsgenoten:

11887235_820195711412294_1520296169_n

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
baby's zoon Dochters drieling

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer