Zeg vaarwel tegen onrealistische verwachtingen met slechts één warm gebaar. Deze familie laat je zien hoe!

Geen categorieaug 07 2016, 11:00
Het is niet altijd eenvoudig om veel tijd door te brengen met je familie, maar daar zou wel eens een relatief eenvoudige oplossing voor kunnen zijn.
Het is een algemene verwachting in onze maatschappij dat je veel tijd moet doorbrengen met je vrienden en familie. Iedereen kan je ook wel uitleggen waarom: wij mensen zijn sociale wezens en we hebben veel behoefte aan omgang met andere mensen. Voor vermaak, voor liefde, voor zingeving en gewoon om ons met de beide benen op de grond te houden. We worden betere mensen van contact met onze dierbaren.
Dat is echter de theorie, want in de praktijk is dat natuurlijk lang niet altijd even eenvoudig: school, werk en de bijbehorende reistijd verhinderen ons vaak van een betekenisvol samenzijn met anderen. Noodgedwongen spenderen we grote stukken van ons leven zonder de mensen om ons heen die iets betekenen.
Gelukkig is er wel een oplossing voor dit probleem. Want wat nu als je het noodzakelijke combineert met het aangename? Laten we er eerst eens wat cijfers bij pakken: 73% van alle mensen zegt te koken om zichzelf thuis te voelen, terwijl 42% zegt de tijd te ontberen om elke dag goed voor zichzelf te koken. Nog eens 34% van de alleenstaanden zegt daarnaast dat ze zouden willen dat ze vaker samen konden eten met anderen.
Wat nu als we dat allemaal combineren, en vaker samen eten maken en koken? Dat kan heel goed ook een vorm van zogeheten 'quality time' zijn! Samen maaltijden voorbereiden kan echt een band scheppen, en kinderen kunnen daarbij geweldige hulpjes zijn! Met dank aan nieuwe techniek kan je daarnaast ook gebruikmaken van op het eerste gezicht vreemde tijdstippen: wat dacht je van oma die je via Skype leert om een taart te bakken? Hoe dan ook: koken kan een gezinsactiviteit zijn, waarbij iedereen meedoet.
Aldus IKEA en hun nieuwe campagne "Goodbye Expectations". In een mooie tv-spot laat de meubelbouwer zien dat 'quality time' gewoon draait om het samenzijn. Het gaat niet om winnen, zoals dit gezin aantoont:
En nogmaals: het is allemaal geen wedstrijd. Het gaan alleen om het delen van de liefde voor elkaar in de schaarse tijd die we hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten