Moeder jaloers vanwege schoon huis van andere familie ondervindt ineens de trieste waarheid achter 'stofzuiglijnen'

Geen categorieaug 07 2016, 13:00
Het is de droom van menig ouder: een brandschoon huis. Maar kijk, kan moeder Diane Redlegs je inmiddels vertellen: het is niet alles goud dat blinkt. De iconische 'stofzuigerstrepen' in het tapijt hebben namelijk ook zo hun droevige keerzijde.
Toen Diane Redlegs - een moeder van maar liefst vijf kinderen - werd rondgeleid in het huis van haar tante, wist ze niet wat ze zag:

"Ik herinner me hoe geweldig het moet zijn om zo'n prachtig huis te hebben, gevuld met kamers en badkamers en een grote keuken die allemaal schreeuwen om te worden gevuld met familie en plezier. Maar wat het meeste opviel, en een hele andere jaloezie opwekte dan de omvang van het huis, waren de stofzuigerstrepen die in in het tapijt in de eetkamer waren achtergebleven.

We sjokten de eetkamer in, en ik herinner me dat ik dacht: 'Mijn hemel! Haar stofzuigerstrepen zitten nog in het tapijt, vermoedelijk meer dan een week nadat ze gestofzuigd had! Wat zou ik niet geven om mijn huis te kunnen schoonmaken en het langer dan 5 minuten klaar voor fotoreportages te hebben!!"

Diane dacht terug aan haar eigen huis, waar haar kinderen altijd in een mum van tijd een grote bende kunnen maken van het huis. LEGO op de vloer, krijt op de muren en vieze vlekken op de tafels.
13434827_10209731589225242_816258356688215853_n
Negentien jaar later dacht Diane nog eens terug aan de rondleiding door het huis van deze tante, toen ze haar eigen huis schoonmaakte. Al haar kinderen waren inmiddels het huis uit, en bij het stofzuigen kwam ze ineens tot een conclusie die ze nog niet eerder had getrokken:

"Stofzuigerstrepen zijn eenzaam.

Alles in mijn huis ziet eruit alsof het direct op de voorpagina van een tijdschrift kan, en ik waarder en hou van deze tijd in mijn leven. Ik had alleen gewild dat ik vantevoren had geweten wat de kosten van de stofzuigerstrepen waren. Want dan had ik zeker niet zolang gewenst dat deze dag zou komen."

Diane overweegt:

"Dit is namelijk wat ik niet wist toen ik in dat huis werd rondgeleid (en iets waar mijn gedachten helemaal niet konden komen). Want om al die fotogenieke hygiëne te hebben, zouden de kinderen weg moeten zijn. Ik had nooit begrepen (hoe zeer ik die stofzuigerstrepen ook in mijn tapijt wilde) dat mijn kinderen zouden opgroeien en eens het huis zouden verlaten. Die gedachte bestond niet in het hoofd van een jonge moeder.

En dat is het moment dat je je realiseert: stofzuigerstrepen zijn overrated."

Amen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten