Zelfs Ella Vogelaar vindt dat Job er een puinhoop van maakt

Geen categorieaug 27 2011, 13:59
Als je als kwakkelende PvdA-leider Ella Vogelaar kwijt bent kun je net zo goed je koffers pakken.
Ella Vogelaar, de beroemdste klungelaar van het afgelopen decennium, vindt dat haar partijleider het tot nog toe nou niet echt geweldig doet. Volgens deze ervaringsexpert is Cohen niet kleurrijk genoeg. Hij moet de PvdA een duidelijker gezicht geven. Slaagt hij daar niet in dan wordt het voor deze partij wel erg lastig om de volgende verkiezingen te winnen.
Tja. Als Cohen zich nu zelfs zorgen moet maken over de steun van Ella Vogelaar - of all people - heeft hij echt een probleem. Wij van rechts zijn dolblij dat hij de huidige leider van de sociaaldemocraten is; als Vogelaar de grootste klungel is van het afgelopen decennium, dan is Cohen met gemak de minst getalenteerde fractieleider van die periode (of zelfs langer). Daarom zeg ik altijd: hoe langer Cohen blijft zitten, hoe beter. 

Vogelaar vindt daarnaast het optreden van de oppositie te versnipperd en hoopt dat Cohen als leider van de grootste oppositiepartij meer sturing gaat geven.

Veel succes ermee, Ella. Job zit er nou al meer dan een jaar, hij zou het spel (en dus zijn werk) onderhand toch echt moeten doorhebben. Helaas voor hem (en jou) is dat echter niet het geval. Op de een of andere manier blijft hij maar wat aanmodderen. Ja, hij zegt af en toe dat hij de aanval zal inzetten op het kabinet - en nu echt! - maar daar is niemand van onder de indruk. Zijn 'aanvallen' lijken meer op een muggenbeet dan de politieke variant van een atoombom. Sterker nog, een beet van een mug jeukt nog. Zelfs dat is niet het geval met Jobs fan-tas-ti-sche aanvallen.
Laten we hopen dat Vogelaar en de haren Cohen nog lange tijd blijven steunen: hoe langer hij de leider is van de sociaaldemocraten (en zogenaamd van de oppositie), hoe beter.
Foto: Ella Vogelaar. Bron: Roel1943/Flickr (CC)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten