Zes Nederlandse moskeeën verwelkomen extremistische imam die zelfs te radicaal is voor Tunesië

Geen categoriejan 22 2017, 18:00
Nederland staat er weer eens lekker gekleurd op en dat allemaal dankzij de religieuze ideeën van een stel kansenparels (die het voor het zeggen hebben in Nederlandse moskeeën).
Het Gatestone Institute bericht namelijk dat niet één, niet twee, niet drie, niet vier, niet vijf, maar zes moskeeën in ons land de islamitische predikant Béchir Ben Hassen hebben uitgenodigd om bij hen te komen spreken. Deze meneer is zo radicaal dat hij zelfs een spreekverbod kreeg in zijn eigen land, het islamitische Tunesië. Let wel, dan moet je het écht verbruid hebben want net als veel andere islamitische landen heeft Tunesië een serieus extremismeprobleem.
Nou, dat klopt inderdaad. Hassen verwierf namelijk internationale bekendheid toen hij de aanslagen op het kantoor van Charlie Hebdo in Parijs goedkeurde:

“Even blind people who have lost sight have avenged the honor of their Prophet! Therefore, the punishment for anyone who insults the Prophet Muhammad is death. He must be punished by being executed! This execution is approved by many verses of the Koran, by the Sunnah and by a consensus of our scholars of the past.”

Meneer de extremist vindt dus dat iedereen die de islamitische profeet Mohammed "beledigt" de doodstraf verdient. Daarbij baseert hij zich niet alleen op de Koran, maar ook op de Soennah (de woorden en daden van de profeet) en op "een consensus onder islamitische geleerden."
Ook staat deze verlichte ziel (kuch, kuch, ahem) bekend als een man die alles aan het seculiere Westen verwerpt. Zo liet hij onder meer eens een fatwa uitgaan waarin hij het illegaal verklaarde voor moslims om Oud en Nieuw te vieren op 31 december. Dat zou namelijk een teken zijn van de inferioriteit van de islamitische wereld ten opzichte van het christelijke Westen.
In 2013 werd deze gek opgepakt door Interpol, aldus Gatestone. Dat gebeurde in Marokko. Daarna werd hij uitgeleverd aan Frankrijk.
Knettergek natuurlijk dat er zelfs maar één in het Westen woonachtige moslim is die naar deze man luistert. Helaas gaat zijn invloed wel wat verder dan dat. Hij is namelijk door maar liefst zes Nederlandse moskeeën uitgenodigd om bij hen te komen spreken. Het gaat om de Sirat, Abi Bakr Assadik, Saidina Ibrahim, Essalaam, El Mottakien moskeeën en het Islamitisch Cultureel Centrum Leidsche Rijn.
Volgens Timon Dias van Gatestone is de tour op dit moment afgezegd. Of, misschien beter gezegd: verzet naar een ander moment. De Sirat moskee geeft namelijk aan dat het evenement uiteindelijk alsnog op een ander moment zal plaatsvinden. Als het aan de organisatie ligt, tenminste.
Ook als dat het geval niet is moge het duidelijk zijn dat deze moskeeën voortaan stuk voor stuk goed in de gaten gehouden dienen te worden door de autoriteiten. Elk moskeebestuur dat zo'n gek uitnodigt is verdacht. Ja, dat geldt ook voor moskeeën die tot op dat moment bekend stonden als 'gematigd' en 'modern.' Sterker nog, juist dat soort moskeeën moeten goed in de gaten gehouden worden. Het impliceert namelijk dat hun publieke imago niet strookt met de waarheid. Dat maakt ze juist nóg gevaarlijker dan moskeeën die al bekendstaan als extremistisch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten