Zeurkous Anne Fleur mengt zich ook in de Hanina-commotie: 'Men is alleen boos omdat ze moslima is!'

Geen categoriejul 21 2017, 10:00
Oh Anne Fleur, ook jij lijkt er weer weinig van te hebben gesnapt.
Het was te verwachten: ook links lieverdje Anne Fleur Dekker heeft besloten om zich te mengen in de discussie die is ontstaan rondom de misselijkmakende column van Hanina Ajarai, die het nodig vond om wereldkundig te maken dat ze harteloos is en dus geen snars geeft om de 298 doden van de MH17-aanslag. Nou ja, een discussie kun je het niet echt noemen, tenzij je 'Hanina tegen de rest van Nederland' echt een evenwichtige discussie vindt.
Iedereens favoriete Twitteraar, Anne Fleur Dekker, heeft echter ook van zich laten horen, en ze schaart zich - verrassing verrassing, wie had dat gedacht! - aan de kant van Hanina. Samengevat: ze vindt het niet helemaal netjes wat Hanina zei maarrrrr als ze geen moslima met hoofddoek was geweest waren we allemaal niet zo boos geweest.
Zucht. Enfin, zie maar met eigen ogen wat mevrouw vond:
Ik kan je zeggen meid: als jij dit had geschreven, was Nederland ook woedend geweest. Maar zonder gekkigheid, iedereen die respectloos genoeg was geweest om dit neer te pennen zou verketterd worden, en met goede redenen. En nee, dat heeft weinig van doen met het geloof van Hanina. Dat zij zich niet druk maakt om de 298 MH17-slachtoffers én wel om de hersenschade van Marokkaanse voetballer Nouri - Hanina is ook Marokkaans - zegt natuurlijk veel over haar integratie en waar ze zich verbonden mee voelt. Dat is in dit geval echter pure bijzaak.
Zoals ik gisteren al piekfijn uitlegde in mijn reactie op haar haatcolumn, heeft dit alles te maken met de manier waarop zij dit heeft aangepakt. Eigenlijk kan het helemaal niemand wat schelen als zij zich niet druk maakt om MH17 en waarom dan wel niet. Prima joh, moet ze lekker zelf weten. Maar houd dat dan toch voor jezelf! Wat schiet dit land ermee op te weten dat het jou niets doet? Het hele punt van columnist, journalist of redacteur zijn is immers schrijven over dingen die je wel op één of andere manier raken. Dáár hebben mensen wat aan, maar hier wordt dus niemand - behalve Hanina zelf - beter van.
En inderdaad: dan maakt het helemaal niets uit of je nou een hoofddoek, keppel of spaghettivergiet op je hoofd hebt, Anne Fleur. Dus laat dat islamofobie-schreeuwen nu maar even achterwege, want dat is bijna net zo ongepast als die hele column zelf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten