Zie jij zo'n haakje hangen? Dit is waarom je dan beter op je hoede kunt zijn

Geen categorieapr 14 2016, 21:00
Dit lijkt een normaal haakje, maar wacht tot je ziet wat het écht is.
Wat is dit volgens jou? Als je net als ik dacht dat dit een haakje was, waar je bijvoorbeeld je handdoek aan kunt ophangen, dan ben je niet de enige. Het is echt zo'n haakje wat je zou verwachten in een keuken of een badkamer.. maar vooral dat laatste is nou net een plek waar je dit niét wilt hebben.
Daar kwam een jonge vrouw onlangs achter, toen ze dit ding op haar kamer zag hangen. Ze vond het er raar uit zien, en had hem zelf niet opgehangen. Ze had wel een technische aanleg, en besloot het ding eens van dichterbij te bekijken. En toen kwam ze tot een schokkende ontdekking: dit was helemaal geen haakje, maar een camera.
Een eeuw geleden was een camera nog een een enorme doos die niet bepaald onopvallend was. Zelfs tientallen jaren geleden waren camera's zeker nog niet zo klein als ze nu zijn. Maar inmiddels zitten camera's overal, zoals op je telefoon. Nou is een telefoon nog redelijk groot (ze worden zelfs weer steeds groter) maar bedenk je nu eens dat je alleen de camera zou nemen. Best klein, toch? Het is dan ook geen verrassing dat verborgen camera's steeds makkelijker te verbergen zijn: ze zijn soms nauwelijks groter dan een speldenknop.
De camera die deze vrouw aantrof komt vermoedelijk uit 2011, wat toch alweer zo'n vijf jaar geleden is. Als je weet waar je mee te maken hebt is de camera hier eigenlijk nog best opvallend, maar in vijf jaar zijn camera's ongetwijfeld nog kleiner geworden. Het is daarom steeds meer zaak er goed, actief op te letten dat dit soort dingen niet in je huis hangen, als je privacy je lief is. Maar eigenlijk is er voor grote én kleine camera's maar één goed advies: zorg er vooral voor dat niemand de kans krijgt zo'n ding in je huis op te hangen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten