Ziek: ISIS-supporters juichen om bloedbad op 'ongelovige kruisvaarders' in Nice

Geen categoriejul 15 2016, 13:24
Fans van ISIS gaan helemaal los van vreugde over de gruwelijke aanslag.
De aanslag in Nice is nog niet opgeëist, maar alles wijst erop dat ISIS verantwoordelijk is voor het zoveelste bloedbad in Frankrijk. De wreedheid van de aanslag is typerend voor de werkwijze van de terreurgroep: zonder pardon werden mannen, vrouwen en kinderen omver gemaaid door een nietsontziende vrachtwagen. De dader zou een 31-jarige inwoner van Nice van Tunesische afkomst zijn.
Online uiten veel mensen hun solidariteit en medeleven met de slachtoffers en nabestaanden. Maar terwijl de wereld rouwt om de slachtoffers – en veel mensen, ook in Nederland, nog in onzekerheid zijn over het lot van hun familie en geliefden – zijn er helaas ook mensen die de aanslagen fantastisch vinden. Op sociale media uiten ISIS-supporters hun blijdschap over de slachtpartij.
Inmiddels is bekend dat er zeker 80 dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Terwijl het dodental maar bleef oplopen, waren er al zieke ISIS-fans die vrolijk tweetten:

"Het aantal doden is opgelopen tot 62 Franse kruisvaarders en zondige ongelovigen in Nice, Frankrijk.. Allahu Akbar, Allahu Akbar."

Andere accounts op Twitter verspreidden soortgelijke boodschappen. Volgens de SITE Intelligence Group lijkt het erop dat de pro-ISIS-berichten op een gecoördineerde wijze zijn verstuurd, om zoveel mogelijk mensen te kwetsen met de walgelijke boodschap. De berichten zijn inmiddels door Twitter van de site verwijderd, maar de boodschap is overgekomen: de aanslagpleger in Nice is waarschijnlijk een ISIS-terrorist, en is niet alleen. Voor elke terrorist zijn er tientallen sympathisanten, helaas ook onder Nederlandse moslims.
Na de aanslagen in Brussel waren er ook al blije reacties van sommige moslims. In Amsterdam juichten scholieren voor het bloedbad in de Belgische hoofdstad. De aanslagen in Nice worden vooralsnog alleen online door ISIS-sympathisanten gevierd, maar de reacties spreken helaas boekdelen over de steun die ISIS geniet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten