Ziek: VVD wil euthanasie mogelijk maken voor mensen van alle leeftijden na 'voltooid leven'

Ziek: VVD wil euthanasie mogelijk maken voor mensen van alle leeftijden na 'voltooid leven'

Mensen kunnen natuurlijk al gemakkelijk zelfmoord plegen. Duizenden mensen doen dat dan ook ieder jaar. Als het aan de VVD ligt krijgen ze daar voortaan hulp bij van een dokter.

Je weet wel: zo'n arts die juist gezworen heeft om mensen gezond te maken en in leven te houden.
De VVD is nu permanent een links-liberale partij geworden. Die club heeft echt niets meer te maken met het conservatisme of zelfs maar met rechts-liberalisme:

De Tweede Kamer gaat vandaag in debat over de versoepeling van de euthanasiewetgeving. Volgens de VVD moet een zelfgekozen einde na een voltooid leven voor alle leeftijden mogelijk zijn.

Het kabinet stuurde een brief naar de Tweede Kamer waarin gesteld wordt dat ouderen die vinden dat hun leven "voltooid" is via euthanasie uit het leven moeten kunnen stappen. Dat moet "onder strikte en zorgvuldige criteria," maar er is dus geen noodzaak meer om ongeneeslijk ziek te zijn, wat het kabinet betreft. Als je er genoeg van hebt als bejaarde moet een dokter je gewoon helpen om er een einde aan te maken.

Dat is op zich al bijzonder verontrustend, maar de links-liberale VVD gaat nóg verder. Die partij vindt namelijk dat deze regel moet opgaan voor mensen van alle leeftijden. Ze gebruiken nog steeds de term "een voltooid" leven, maar feit is natuurlijk dat de VVD dus wil dat artsen alle mensen moeten kunnen doden als die mensen dat zelf willen.

VVD-ministers Ard Van der Steur (Justitie) en zijn collega Edith Schippers (Volksgezondheid) zijn zo geschift dat ze stellen dat voor sommige mensen het leven zélf één grote lijdensweg is:

"Niet bij iedereen zal het mogelijk zijn om te voorkómen dat zij ondraaglijk lijden aan het leven zelf. Hun vraag om hulp bij zelfdoding is hun recht op autonomie."

Huh? Hun autonomie? Waar hebben deze VVD-ministers het in vredesnaam over? Euthanasie doe je niet lekker in je eentje, maar met behulp van een arts. Het heeft dus behoorlijk weinig te maken met je "autonomie." Gewone zelfmoord is wel een volkomen autonome beslissing, maar die weg staat iedereen nu ook al vrij. Veel mensen zijn gewoon bang om het zelf te doen. Om die drempel toch over te kunnen willen ze dat een arts hen een 'handje help,' waarmee ze artsen simpelweg in moordenaars veranderen.

Knettergek, maar de VVD voegt daar aan toe dat die regel moet gelden voor iedere volwassene die toerekeningsvatbaar is.

Dit is echt schokkend. De VVD heeft totaal geen respect meer voor het leven... en al helemaal niet voor de eed die artsen zweren als ze aan het werk gaan. Let met name op het deel waarin ze zweren:

"Ik zal aan de patiënt geen schade doen."

Dat deel van de eed kan nu dus in de prullenbak gegooid worden en vervangen worden door "ik zal aan de patiënt wél schade doen als hij daar om vraagt."

Woorden schieten tekort om te beschrijven hoe verschrikkelijk het is dat a) dit debat zelfs maar gevoerd wordt in Nederland en b) dat links-liberale mafketels het debat nog lijken te winnen ook. Zieker dan dit kan een samenleving niet worden.

Lees meer over:
VVD Gezondheid artsen euthanasie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer