VVD-staatssecretaris buigt voor links: criminelen met levenslang mogen na 25 jaar vrijkomen

Geen categorieokt 26 2016, 13:00
Vanaf volgend jaar is levenslang niet levenslang meer in Nederland. Zoals wel vaker hebben we dat te danken aan de links-liberale VVD.
Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD) heeft laten weten dat levenslang gestraften binnenkort de kans krijgen om na 25 jaar gevangenisstraf vrij te worden gelaten. De VVD'er stelt een adviescommissie in die zich vanaf 1 maart, 2017 over deze zaken zal buigen.
De bewindsman schrijft dat vandaag in een brief aan het parlement.

Vanaf volgend jaar mag het adviescollege toetsen of een gedetineerde na 25 jaar in aanmerking komt voor re-integratie. Als het college daarna een positief advies uitbrengt, mag een gevangene met een traject starten om weer klaargestoomd te worden voor de maatschappij.

Voor het advies kijkt het college bijvoorbeeld naar de kans op herhaling van het misdrijf en de impact op nabestaanden en de samenleving.

Het advies van de commissie zal niet bindend zijn, maar zal natuurlijk wel bijzonder grote invloed hebben. De uiteindelijke beslissing ligt bij de minister, die per geval zal bepalen of de moordenaar in kwestie (want het gaat natuurlijk vaak om moordenaars) vrijkomt. Dat besluit zal dan bevestigd moeten worden door de koning, maar die is in ons systeem niets meer of minder dan een stempelaar, een ja-knikker.
Ongelooflijk genoeg geeft het kabinet toe aan de wensen van de Hoge Raad en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, allebei een bastion van linksmenschen. Die stelden eerder dat het zogenaamd "onmenselijk" is om criminelen met levenslang geen "uitzicht te geven" op vrijlating. Want zo werkt het tegenwoordig immers in Nederland én in de rest van Europa: criminelen, niet hun slachtoffers, zijn zielig.
Over en uit. Ik ben helemaal klaar met de VVD. Wat is dat een walgelijk clubje van linkse activisten zeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten