Zielig hoor: Palestijnen boos op VS en VK, die hun doldrieste grensbestorming Gaza niet willen steunen

Geen categorieapr 01 2018, 8:00
De Palestijnen hebben de sympathie van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk niet gewonnen nadat ze hebben geprobeerd de grens tussen Gaza en Israël te bestormen.
Het is Palestijnse terroristen niet gelukt om door de grens met Gaza heen te breken. Een stelletje boze Hamas-aanhangers en stenengooiers dat zich verstopt achter vrouwen en kinderen was uiteindelijk niet opgewassen tegen het Israëlische leger. En dat is zielig. Althans, dat vinden de Palestijnen zelf. En omdat ze zielig zijn, verdienen ze een aai over de bol van de Britten en de Amerikanen. Probleem is: die krijgen ze niet. En nu zijn de Palestijnen dus verongelijkt en boos. Lees maar:

"PA official brands Washington and London 'accomplices in the horrific massacre' committed by the IDF 'against our defenseless people'

The Palestinians on Saturday expressed outrage and disappointment over the UN Security Council’s failure to issue a resolution condemning Israel for the deaths and injuries during Friday’s mass protests along the border between the Gaza Strip and Israel.

The Palestinian Authority blamed the US and Britain for obstructing the Palestinian and Arab effort to persuade the Security Council to issue a resolution blasting Israel for the 16 Palestinian fatalities."

Ja, je gelooft het niet, maar toch is het gebeurd: voor één keer heeft de VN dus een kans om Israël te bashen volkomen aan zich voorbij laten gaan. En dat levert natuurlijk meteen sippe gezichten op bij de Palestijnen, die het internationale forum in New York al jaren misbruiken als megafoon voor hun PR-acties. Voor één keer willen de jongens en meisjes van de Verenigde Naties niet meespelen, en de kliek van Mahmou Abbas is dan meteen boos.
Allemaal heel sneu natuurlijk. Vooral ook het feit dat Israël meerdere terroristen heeft weten uit te schakelen en de Palestijnen daarmee hun strijdmacht met tien man heeft zien inkrimpen. Je zou zomaar denken: wellicht dat het eindelijk eens in de botte koppen van Hamas doordringt dat de weg van het geweld niet zal leiden tot de stichting van een Palestijnse staat.
Misschien. Maar vermoedelijk zijn ze alleen maar boos op de VN die hun geweld tegen Israël voor één keer weigert moreel of financieel te steunen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten