Zielig vodje op houten stokje dat de Nederlandse vlag moet voorstellen neergezet in de Tweede Kamer

Geen categorienov 14 2017, 15:00
Het lijkt wel het product van een timmerklusje van iemand in de eerste klas van het MBO. Toch moet dít nu de Tweede Kamer sieren: een sneue vlag op een houten kistje.
Dames en heren, dit is dan eindelijk de veelbesproken fiere driekleur die in de Tweede Kamer komt te staan naar aanleiding van de zo goed als unaniem aangenomen SGP-motie. Een houten kistje met daarin iets dat op een afgedankte bezemsteel lijkt. Daaraan hangt dan wat onze nationale trots moet heten: de rood-wit-blauwe driekleur.
https://twitter.com/Jorn/status/930418308628787202
De vlag staat weggemoffeld, een beetje achteraan de vergaderzaal. Aangezien er geen wind waait in de Kamer, hangt de vlag ook nog eens permanent futloos om de stok heen. Echt fier kun je het niet noemen. Het is een soort symbool van hoe Nederland zich voelt ten op zichte van diens eigen nationale erfgoed: we wíllen er wel trots op zijn, maar eigenlijk hebben we geen idee hoe het moet. En krijg je dit soort amateuristisch geklungel.
Als het overigens aan Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet ligt, is het neergzetten van die vlag absoluut niet het einde van de discussie. Op Twitter toont hij zijn ongenoegen voor deze slappe hap, en vergelijkt hij de plenaire zaal van de Tweede Kamer met de vergaderzaal van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. "Kijk, zo ziet een goeie vlag in je parlement eruit," aldus de FVD-voorman. "Niet dit teleurstellende Madurodam-gedoe waar de Tweede Kamer vandaag mee komt."
https://twitter.com/thierrybaudet/status/930429149612736512
Of Baudet echter een Kamermeerderheid kan vinden om de Nederlandse vlag een grotere aanwezigheid te geven in de Tweede Kamer, is onbekend. Vooralsnog lijken de meeste partijen wel te vinden dat ze hun nationalistische plicht voor de komende paar jaar wel weer gedaan hebben: nu is het weer terug naar debatjes over het eigenwoningforfait, de fiscale problematiek rondom de retailhandel en andere kleurloze politieke discussies.
Zonde hoor. Want deze vlag-op-half-zeven is nu echt wat je noemt een gemiste kans.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten