halsema held

Zien! Femke Halsema maakt zichzelf compleet belachelijk met kleinerende 'Heldenvideo': 'Draag deze speld elke dag!'

Geen categoriefeb 08 2021, 14:00
Femke Halsema, de GroenLinks-burgermoeder van Amsterdam, heeft zichzelf weer eens ultiem voor joker gezet. In een video die ze maakte om een 'held' in Amsterdam in het zonnetje te zetten, kon ze het niet laten om de vrouw in kwestie volledig te paternaliseren en als klein kindje te behandelen: "." Genant!
Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema weet zichzelf weer compleet belachelijk te maken. Dit keer door middel van een 'Heldenvideo', een initiatief van de Gemeente Amsterdam om maatschappelijk betrokken burgers in het zonnetje te zetten. Niet om aan te zien! In een nieuwe campagne getiteld "Hou van je held" poogt de burgemeester om 'bijzondere' stadsbewoners de hemel in te prijzen.
Maar hoe erg dat mislukt, is wel te zien in een filmpje met ene Leila Badaou, die een 'Moedernetwerk' heeft opgericht. Kijk maar! Wel even een waarschuwing vooraf: voordat u de video afspeelt is het belangrijk dat: u op een stabiele stoel zit; mentaal nog enigszins gezond bent, en; binnen twee minuten buiten de deur kunt zijn om een ommetje te maken terwijl u zich afvraagt waar het heengaat met dit land. Bent u er klaar voor? Here we go!
https://twitter.com/GraafdeMachiel/status/1358730532910211074
Ten eerste doet Halsema alsof ze de naam van de vrouw die pal voor haar neus staat niet kent: "Dag Leila, want jij bent toch Leila Badaou?" Vervolgens reikt Halsema deze Leila een speld uit, waarbij ze haar als een klein kind aanspreekt en haar moederlijk vertelt dat ze die speld elke dag mag dragen ‒ alsof Halsema over de kledingkeuze van deze vrouw gaat.
Zo'n initiatief om betrokken burgers, die een mooie bijdrage leveren aan de maatschappij, in het zonnetje te zetten is alleen maar lovenswaardig. Althans, dat was het. Want als je het op zo'n manier doet als de gemeente Amsterdam en burgemeester Halsema, dan kun je maar beter je heldenwebsite niet optuigen. Niemand neemt dit toch serieus?! Het ondergraaft de prestaties van de burger in kwestie en maakt de blijk van waardering echt compleet belachelijk.
Het is toch werkelijk ongelofelijk dat niemand die bij dit initiatief betrokken is op de gedachte is gekomen dat dit soort filmpjes, op deze manier opgezet, totaal hun doel voorbij schieten?! Kennelijk lezen ze de reacties niet. Wij gelukkig wel. PVV-Kamerlid Machiel de Graaf noemt het een soort "Jiskefet," en meent dat Halsema deze Moedernetwerk-oprichtster compleet "de moeder badineert."
Ook onbekende twitteraars krijgen er een knoop in hun maag van. Deze Davaretta twijfelt er zelfs aan of het filmpje überhaupt echt is (en ja, dat is het):
Ook 'Op ons best' laat er geen spaan van heel:
Voor zo'n genant Halsema-filmpje dat je vervult met plaatsvervangende schaamte is toch maar één woord? Be-scha-mend!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten