Zijlstra: "Ik ben klaar met het nivelleren"

Geen categorieapr 05 2014, 12:44
De VVD'er komt weer eens totaal ongeloofwaardig over.
Halbe Zijlstra, kopman van de VVD in de Tweede Kamer, houdt maar weer eens een kulverhaal op voor RTL Nieuws. Zijn belangrijkste boodschap (volgens zichzelf) is dat hij geen zin meer heeft om meer water bij de wijn te doen om de steun te verkrijgen van "de oppositiepartijen."
Hilarisch genoeg doelt hij daarmee op D66, SGP en D66. Dat zijn immers de 'oppositiepartijen' die de regeringscoalitie al een paar keer het hand boven het hoofd hebben gehouden, terwijl ze ieder PvdA-VVD-plannetje zonder problemen hadden kunnen afschieten in de Eerste Kamer.
We citeren de man die mede-verantwoordelijk is voor de socialistische koers van de ooit liberale VVD maar even:

Zijlstra wil best met D66, ChristenUnie en SGP praten om zo tot maatregelen te komen die ook de Eerste Kamer overleven. Hij vindt dat niet meer dan 'netjes', zegt hij in het AD. Regeringspartijen VVD en PvdA hebben daar namelijk geen meerderheid, en dus is de steun van de oppositie nodig. "Maar het moet wel realistisch blijven. Als we er niet uitkomen, is het niet afgelopen met het kabinet", zegt hij. De steun van de oppositiepartijen is volgens Zijlstra niet noodzakelijk, omdat er niet extra bezuinigd hoeft te worden.

De voornaamste reden?

"Ik ben gewoon klaar met nivelleren. Daarom heb ik ook niets met pleidooien van de constructieve oppositie om de inkomensgroepen onder de 40.000 euro een belastingverlaging te geven."

Iedere rechtse kiezer is wel klaar met 'nivelleren,' maar dan eerst en vooral omdat de regering er continu voor zorgt dat de lasten van de middenklasse, hogere middenklasse en 'de rijken' verhoogd worden niet omdat we het zo verschrikkelijk vinden dat de lasten van de minden welvarenden omlaag gaan.
Daar komt bij dat de VVD het helemaal niet gehad heeft met nivelleren. Dat is gewoon flauwekul. Als dat zo was zou die partij namelijk per direct uit de coalitie met de PvdA stappen. Met de socialisten kun je immers maar drie dingen doen: nivelleren, nivelleren, en nivelleren. CU, SGP en D66 hebben wat dat betreft de schade wat beperkt de afgelopen maanden. Zonder de inbreng van met name Alexander Pechtold zou het voor iedereen die iets van succes heeft zo mogelijk nog erger zijn geweest.
Nee, waar het Zijlstra om gaat is natuurlijk dat D66 het tegenwoordig erg goed doet in de peilingen. Daarom wil hij opeens niet meer samenwerken met die partij (en SGP en CU). Die profiteren namelijk van de samenwerking, de VVD niet. Punt. Voor de rest maakt het Zijlstra niets uit wat hij doet, nivelleren of niet. Als het zijn partij helpt om aan de macht te blijven richt hij zo nodig een Opperste Sovjet op, met Rutte als secretaris-generaal.
Leuk dat 'ie het probeert, maar er is werkelijk niemand die in deze onzin trapt. Jammer Halbe, doe nog een poging, zou ik zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten