Zijn tante breekt haar nek en verdrinkt bijna in een zwembad. Dan komt deze 7-jarige held in actie

Geen categorieaug 29 2015, 21:00
Als dit 7-jarige jongetje niet had ingegrepen was zijn tante onderhand overleden.
Jenny Mama's (dat is haar echte achternaam) leven had er heel anders uitgezien als haar 7-jarige neefje haar onlangs niet gered had. Sterker nog, ze had dan helemaal geen leven meer gehad.
Jenny ging eerder dit jaar samen met Karen Turner en haar zoontje Mason naar een waterpretpark. De drie hadden er echt zin in; ze wonen zelf bij het water en vermaken zich er altijd in, maar dit is natuurlijk toch iets speciaals.
[caption id="attachment_118376" align="alignleft" width="588"]Mason en zijn moeder Mason en zijn moeder[/caption]
Meteen na aankomst doken de drie dan ook in het water. Daarna klommen ze op een grote glijbaan en gleden ze keihard het water in.
Tante Jenny ging eerst. Ze roesjte naar beneden. Toen ging het mis. Ze raakte de kant en brak haar nek. Vervolgens kwam ze in het water terecht.
Eenmaal in het water was ze niet in staat om zich te bewegen. Ze lag letterlijk te verdrinken. Haar enige hoop was dat er iemand achter haar aan zou komen die haar kon helpen.
Screen Shot 2015-08-29 at 16.17.26
En raad eens wie er verscheen? Juist, de 7-jarige Mason. Hij was kort na zijn tante naar beneden gegleden en begreep onmiddellijk dat Jenny een serieus probleem had. In een oogwenk besloot hij om haar te helpen. Hij hield haar boven water en stabiliseerde haar nek - technieken die hij had geleerd tijdens verschillende cursussen zwemmen. Zijn ouders geloven namelijk dat het belangrijk is voor een kind dat altijd rond en in het water speelt om te weten hoe het zichzelf en anderen kan helpen als er iets mis gaat.
Nadat Mason zijn tante had behandeld kwam er ambulancepersoneel dat haar naar het ziekenhuis bracht. Jenny werd geopereerd en moest vervolgens een intensief fysiotherapie-programma volgen.
Dat is zwaar, maar ze weet ook dat ze ontzettend dankbaar moet zijn dat ze nog in leven is. Zonder Mason had ze namelijk geen mogelijk gehad om wat voor therapie dan ook te doen.
Screen Shot 2015-08-29 at 16.16.53
En Mason? Die is - terecht - de grote held van zijn familie én zijn woonplaats. De lokale brandweer besloot om hem te eren door hem een dagje te verwelkomen op hun werk. Mason reed mee in de brandweerwagen, sprak met de brandweermannen, en kreeg zelfs een tour op het bureau van de brandweer. Zoals je kunt begrijpen was dat natuurlijk een geweldige ervaring voor hem; elk 7-jarig jongetje droomt daarvan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten