shutterstock 602603000

Zit je niet te wachten op een windmolen in je tuin? Jammer dan: 'bezwaar maken zo goed als zinloos'

Geen categoriesep 16 2019, 9:00
Het zou je maar overkomen, naast je dorp/stad/wijk komt een gigantische windmolenpark. Het eerste wat je zou kunnen doen is samen met de buurt een bezwaarschrift indienen. Geen slecht idee, toch blijkt dit totaal geen zin te hebben. Zo blijkt uit onderzoek van Hart van Nederland. Worden die windmolens ons alsnog door 'de strot gedauwd'.
Sanne Akerboom is onderzoekster aan de Universiteit van Utrecht, ze schreef een proefschrift over de burgerparticipatie in de energietransitie en kwam tot de niet al te verrassende conclusie dat burgers eigenlijk totaal geen inspraak hebben op de besluitvorming rondom windmolenparken. Fijn dat het nu ook 'academisch' is bewezen, het 'onderbuikgevoel' van het 'gepeupel' blijkt dus gewoon keiharde waarheid te zijn.
Van de 86 zaken die naar de Raad van State zijn gegaan zijn er 82 afgewezen, vier zaken zijn nog in behandeling maar de kans is niet heel groot dat die wel een succesvol einde zullen hebben. De Groene Gekte laat haar totalitaire trekjes zien, burgerlijke inspraak bestaat eigenlijk niet. Als dat er wel is zorgen ze ervoor dat het óf zo goed zit dichtgetimmerd dat er juridisch niet veel aan te doen is óf men zorgt ervoor dat burgers continu van het kastje naar de muur worden gestuurd.
Fijn die o zo geprezen burgerparticipatie in ons land, het werpt z'n vruchten af...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten