De doofpot van de overheid wordt steeds groter! 'Ministerie schrapte onwelgevallige passages uit onderzoeksrapport Belastingdienst'

De doofpot van de overheid wordt steeds groter! 'Ministerie schrapte onwelgevallige passages uit onderzoeksrapport Belastingdienst'

Het onafhankelijke onderzoek van de Belastingdienst naar de toeslagenaffaire blijkt niet zo'n groot succes te zijn geweest. Ambtenaren van het ministerie van Financiën waren klaarblijkelijk niet zo vies ervan om hier en daar wat weg te laten. Dit om de negatieve resultaten dus weg te poetsen. Dit blijkt uit de documenten die staatssecretaris Menno Snel heeft vrijgegeven.

De vierde macht, oftewel de ambtenaren weten zichzelf het laatste halfjaar keer op keer negatief in het nieuws te plaatsen. De ene doofpot na de andere lekt gelukkig uit, de schijnbaar onaantastbare status van rijksambtenaren zorgt ervoor dat ambtenaren wel heel vaak de fout in gaan lijkt het.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Gelukkig is daar dan de waakhond Omtzigt die zich al tijden vastbijt in deze materie. Als één van de weinige Kamerleden doet hij zijn werk wel goed en controleert daadwerkelijk wat de uitvoerende macht uitspookt.

Doelbewust hebben ambtenaren stukken geschrapt, dit brengt staatssecretaris Snel in grote verlegenheid aangezien hij onlangs zelf nog betrokken was bij de afhandeling van de affaire. Zo wordt de doofpot dus steeds groter.

De vraag die naar boven komt drijven: waar zijn onze ambtenaren nu precies mee bezig? Of het nu gaat om de belastingcijfers, criminaliteitscijfers of de Wilders-affaire, keer op keer blijkt het om moraalridders, gladjakkers of andere incompetente lui te gaan die op de hoogste posities binnen de ambtenarij zitten. Ongekozen mensen die onze democratie ondermijnen door zelf het heft in handen te nemen.

Lees meer over:
Doofpot

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties