De doofpot van de overheid wordt steeds groter! 'Ministerie schrapte onwelgevallige passages uit onderzoeksrapport Belastingdienst'

Geen categoriesep 16 2019, 10:00
Het onafhankelijke onderzoek van de Belastingdienst naar de toeslagenaffaire blijkt niet zo'n groot succes te zijn geweest. Ambtenaren van het ministerie van Financiën waren klaarblijkelijk niet zo vies ervan om hier en daar wat weg te laten. Dit om de negatieve resultaten dus weg te poetsen. Dit blijkt uit de documenten die staatssecretaris Menno Snel heeft vrijgegeven.
De vierde macht, oftewel de ambtenaren weten zichzelf het laatste halfjaar keer op keer negatief in het nieuws te plaatsen. De ene doofpot na de andere lekt gelukkig uit, de schijnbaar onaantastbare status van rijksambtenaren zorgt ervoor dat ambtenaren wel heel vaak de fout in gaan lijkt het.
https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/1173449970005008384?ref_src=twsrc%5Etfw
Gelukkig is daar dan de waakhond Omtzigt die zich al tijden vastbijt in deze materie. Als één van de weinige Kamerleden doet hij zijn werk wel goed en controleert daadwerkelijk wat de uitvoerende macht uitspookt.
Doelbewust hebben ambtenaren stukken geschrapt, dit brengt staatssecretaris Snel in grote verlegenheid aangezien hij onlangs zelf nog betrokken was bij de afhandeling van de affaire. Zo wordt de doofpot dus steeds groter.
De vraag die naar boven komt drijven: waar zijn onze ambtenaren nu precies mee bezig? Of het nu gaat om de belastingcijfers, criminaliteitscijfers of de Wilders-affaire, keer op keer blijkt het om moraalridders, gladjakkers of andere incompetente lui te gaan die op de hoogste posities binnen de ambtenarij zitten. Ongekozen mensen die onze democratie ondermijnen door zelf het heft in handen te nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten