Z'n 6-jarige broertje heeft maar één hand. Kijk wat hij 'm dan voor z'n verjaardag geeft..

Geen categoriejul 06 2016, 21:00
Het broertje van deze jongen werd zes jaar oud, en er is één ding wat hij natuurlijk heel graag wil hebben. Wat ieder kind met maar één hand wel heel graag wil hebben...
De 6-jarige Lucas Filippini boft maar, met zo'n broer als Gabriel. De jongen wilde iets doen voor de zesde verjaardag van z'n broertje, die geboren werd met maar één hand.
Lucas-01b2631519b765dc006226f4f1fdee44
Zoals ieder kind met een fysieke handicap heeft Lucas maar één droom: twee handen hebben. Z'n grote broer had gelukkig wel een oplossing: bij hem op school hadden ze recentelijk een 3D-printer aangekocht, en die kon wellicht wel een prothese afdrukken. Gabriel ging op zoek naar ontwerpen, en had er al snel enkelen te pakken. Zijn techniekleraar Kurt O'Connor was vanaf het begin ook betrokken bij het project. Hij geloofde in Gabriel en zijn plan:

"Ik dacht niet dat het onmogelijk was, maar ik zag wel wat uitdagingen. Eerlijkgezegd is de wereld van het 3D printen nogal nieuw voor mij, en ik heb het afgelopen jaar er veel over moeten leren."

De eerste prints waren niet direct een succes: de gewrichten kwamen er stijf uit, maar moesten juist flexibel zijn. Gelukkig wist Kurt om het bedrijf Makersmith te vinden, dat wél in staat was om flexibele gewrichten af te drukken. Een ander probleem dat Gabriel en Kurt tegenkwamen was dat veel 3D-protheses waren ontworpen met volwassenen als uiteindelijke ontvanger; ze moesten een kleinere arm hebben om het te laten werken voor Lucas.
Na eindeloze uren werk en veel slapeloze nachten was de dag dan eindelijk daar: de zesde verjaardag van Lucas Filippini. Gabriel kon er helaas niet bijzijn, maar heeft wel ge-FaceTime'd met z'n broertje. Die uitzonderlijk blij was, natuurlijk:
Kr8k0fNe-fc5d8b2fc43d30048c514ead11d6279a
Naar verluid is Lucas het meest enthousiaste over het leren z'n schoenen te strikken met twee handen - dat is volstrekt nieuw voor 'm.
Wat er verder gebeurde? Na die intense vrolijkheid van Lucas heeft Gabriel de smaak goed te pakken: hij gaat zich nu toeleggen op het 3D-printen van ledematen voor andere kinderen in nood. Zo kunnen er binnenkort hopelijk nog meer handloze kinderen genieten van een heus nieuw ledemaat.
Gabriel, je bent een held!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten