Kees van der Staaij knuffelt een Down-kindje en heeft een indringende boodschap

Geen categoriejul 06 2016, 20:00
Wie denkt dat SGP-leider Van der Staaij de hele dag niets anders doet dan de Bijbel lezen en niet-gelovigen uitfoeteren heeft het grondig mis.
Gereformeerden worden vaak gezien als stijve, saaie mensen die de hele dag rondlopen in een dubbelknoops pak. Geen glimlachje kan eraf, en het knuffelen van een kind? Ga toch weg, dat is veel te veel plezier maken.
SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij bestrijdt dat beeld, door vandaag uitgebreid op de foto te gaan met Abby, die lijdt aan het Syndroom van Down. Kees maakte graag tijd voor haar vrij:
https://twitter.com/keesvdstaaij/status/750696787070033921
Op zijn Facebook-pagina zette de SGP'er nog iets verder uiteen waarom hij vandaag tijd spendeerde met Abby:

"Zo verdrietig. Zojuist in het nieuws dat regering gewoon verder gaat met NIPT. Vanmorgen nog geknuffeld met dit meisje, Abby. Het steeds makkelijker testen op down, gevolgd door abortus, doet geen recht aan deze mooie mensen! Ze zijn zelf zo gelukkig met hun leven!"

In landen als Denemarken is de NIPT-test vrijwel standaard, waardoor er aldaar nog nauwelijks kinderen met het Down-syndroom rondlopen. Nederland dreigt nu ook die kant op te gaan, en dat vindt de SGP duidelijk geen goede zaak.
Persoonlijk kan ik mezelf er niet toe brengen om abortus om welke reden dan ook (Down-syndroom inclusief) af te wijzen, zolang het maar vroeg genoeg in de zwangerschap gebeurt. Op het moment dat je echt over een kindje spreekt en niet een klompje cellen, moet het dan ook over zijn. Als je voor die tijd wil testen of de toekomstige embryo het Down-syndroom heeft.. ik zou zeggen be my guest. Echt eens met het sentiment van Van der Staaij ben ik het dan ook niet.
Maar eenmaal geboren verdienen Down-kindjes net zoveel aandacht als andere kinderen. Dat hij een hele middag met Abby optrekt vind ik dan juist weer wel superstoer!
Wat is jouw mening?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten