Zo beheers je jouw woonlasten in 2019

Geen categoriefeb 14 2019, 12:30
In 2019 wordt bijna alles duurder: van de boodschappen tot de verzekeringen. Een moment waarop veel mensen na beginnen te denken over de mogelijkheden tot besparen. Benzine motoren worden de deur uit gedaan, en elektrische auto’s sieren de straten. Aandelen worden verkocht, abonnementen worden afgeschaft en slimme oplossingen worden actief onderzocht. Je kunt natuurlijk beginnen met beleggen bij de Binck Bank, maar je kan ook andere manier vinden om geld te besparen: en wel door het beheersen van je woonlasten! We geven je een aantal handige tips mee om dit mogelijk te maken.

1. Alles in een pakket

Wanneer het gaat om verzekeringen is het vaak mogelijk om alle verschillende (woon)verzekeringen in hetzelfde pakket af te sluiten. Zo heb je alles onder het dak van dezelfde aanbieder, en is de kans groot dat je een pakketkorting aangeboden wordt. En deze kan je een paar tientjes per maand besparen. Kijk even naar maatschappijen zoals Ohra en lees online wat reviews om direct te zien welke mogelijkheden (en mogelijke besparingen!) er allemaal zijn.

2. Duurzaam wonen

Duurzaam werken, leven en wonen is helemaal van nu. En je draagt op deze manier niet alleen je steentje bij aan een betere leefomgeving, maar bespaart ook flink op de woonlasten. Overweeg bijvoorbeeld de installatie van zonnepanelen (je kunt deze vaak ook huren via je energiemaatschappij), de aanschaf van een regenton, het upgraden van de isolatie in huis of het overstappen op LED verlichting. Alle kleine beetjes helpen, en hoe meer je doet, hoe groter de besparingen zullen zijn.

3. Gebruik slimme systemen

Er zijn tegenwoordig allerlei slimme systemen op de markt om ons wooncomfort te vergroten. Maar deze slimme systemen kunnen, naast het bieden van wooncomfort, ook de nodige besparingen opleveren. Een slim verlichtingssysteem zorgt bijvoorbeeld dat je minder energie verbruikt, en een slimme thermostaat zorgt ervoor dat de verwarming niet onnodig aanstaat.

4. Check de isolatie

We hebben het kort al even aangegeven maar het is ontzettend belangrijk om je huis goed te isoleren. Een slecht geïsoleerde woning krijgt niet alleen een lager energiekeurmerk (wat de waarde van je woning doet dalen), maar zorgt ook dat er veel energie verloren gaat.

5. Lagetemperatuurverwarming

Hoewel veel woningen nog steeds met radiatoren werken, stappen ook steeds meer mensen al over op lage temperatuurverwarming zoals vloerverwarming of muurverwarming. Er wordt minder energie verbruikt en je woning is net zo warm als met een centraal verwarmingssysteem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten