Sylvana Simons eist onderzoek naar Forum voor Democratie: 'Extreemrechts!'

Geen categoriefeb 14 2019, 12:00
Kunnen we háár linkse haatclubje niet onderzoeken?
Natuurlijk: we weten al langere tijd dat Sylvana Simons helemaal van het padje is. Ze ziet overal waar ze kijkt racisme en rechtsextremisme, en voelt een intense haat voor alles dat traditioneel Nederlands is. Waarom ze in ons land woont is mij dan ook een raadsel, maar afijn. Misschien vindt ze ongelukkig zijn prettig.
Hoewel we dat allemaal wel weten maakt mevrouw het nu wel héél bont. Ze wil namelijk dat er een "onderzoek" komt naar Forum voor Democratie en "de normalisering van extreemrechts gedachtegoed onder Amsterdammers." Aldus TPO.
Dit voorstel is zo gestoord dat zelfs GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink daar totaal geen zin in heeft. Of, zoals hij liet weten aan Simons:

"Dit past niet binnen de democratische rechtsstaat en hoe we met elkaar omgaan."

En:

"Ik heb daar heel grote bezwaren tegen. U vraagt het college onderzoek te doen naar een politieke partij. Ik vind dat echt oneigenlijk."

Hilarisch genoeg ziet de voorzitter van FVD Amsterdam, Annabel Nanninga, het dan weer wél zitten. Zij laat weten dat ze zo'n onderzoek vol vertrouwen tegemoet ziet:

"Het is zoals we van bij1 gewend zijn een antidemocratische en haatzaaiende manier van splijtzwampolitiek bedrijven, maar toch zullen wij voor de motie stemmen, omdat een onderzoek naar onze partij alleen maar zal uitwijzen dat de hysterische laster van mevrouw Simons geen greintje waarheid bevat. Wij zijn niet bang voor de uitkomst van zo’n onderzoek."

Dit is modern extreemlinks in een nutshell: alles wat niet helemaal politiekcorrect is moet bij wet verboden worden. En snel een beetje. Nog even en Sylvana loopt binnenkort in een bruin hemd en lederhosen rond.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten