Rutte in Zürich: 'EU moet zich harder opstellen, macht gebruiken in handel, energie, en buitenlandse politiek!'

Geen categoriefeb 14 2019, 11:00
Mark Rutte wil meer, meer, meer Brussel. En snel een beetje.
Als je wilt weten wat het eigenlijke beleid van de Nederlandse regering is in Europa moet je niet luisteren naar de verkiezingsbeloftes van premier Rutte, maar naar de uitspraken die hij doet in het buitenland -- als de Nederlandse kiezer niet meeluistert. Nou, schrik niet: meneer is eigenlijk een keiharde eurofiel, die meer, meer, meer Europa wil. En snel een beetje:
https://twitter.com/jessepinster/status/1095732510904991750
Rutte is de leider van een quasi-liberale partij. Hij begrijpt daarom maar al te goed dat als je een overheid 'sterker' maakt (in zulke opzichten), die zal groeien en ook in andere opzichten machtiger wordt. Je roept 'handel' en 'energie,' maar voor je het weet worden er allerlei andere zaken bij betrokken die op de één of andere manier iets van een raakvlak hebben met die onderwerpen... en daarna gaat het maar door tot er geen limiet meer lijkt te zijn aan de macht van de overheid.
Rutte pleitte in Zürich dus voor een federale Europese Unie. Voor een grote, machtige Europese superstaat die het allemaal wel even regelt.
Voor iemand roept dat dit wel meevalt, dat hij vooral wil dat landen 'vrijwillig' samenwerken op zulke gebieden: onzin. Hij weet ook prima dat die 'samenwerking' er alleen kan komen als men vanuit het EU-collectief opereert. Met andere woorden, als Brussel het allemaal regelt.
Het megalomane Europese project is niet alleen here to stay, de Nederlandse premier -- die binnenlands quasi-eurokritisch pretendeert te zijn -- wakkert het proces van de totstandkoming van een Europese federale superstaat stiekem lekker aan. Met dank aan al die nuttige idioten die bij de laatste verkiezingen toch wéér op de VVD hebben gestemd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten