Zo kan het ook! Daders huiselijk geweld mogen Australië niet meer in

Zo kan het ook! Daders huiselijk geweld mogen Australië niet meer in

Australië heeft een aantal nieuwe wetten aangenomen die het mogelijk maken om veroordeelden voor geweld tegen vrouwen en kinderen, toegang te weigeren of zelfs het land uit te zetten! Zo moeilijk is het dus allemaal niet. Dat meldt het AD.

Minister van Immigratie David Coleman liet dit vandaag weten. Eerder was het zo dat veroordeelden minimaal een jaar geen visum voor Australië kregen. Nu is er geen minimale straf meer opgenomen.

In heel heldere taal, zonder boe of bah, zegt hij:

"Australië tolereert huiselijk geweld niet. Als u veroordeeld bent tot een gewelddadige misdaad tegen vrouwen of kinderen, bent u niet welkom in dit land.’’

Tien jaar geleden kon Amerikaanse rapper Chris Brown al worden geweigerd, evenals Floyd Mayweather. Nu is dat allemaal niet zo moeilijk want Australische grensbewaking bestaat toch uit vliegtuigpoortjes en kustwacht. Maar juridische en internationaal krijgen ze het dus gewoon voor elkaar.

Daar kan men in Nederland nog wel wat van leren. Geen gezwicht voor argumenten als 'ja maar mensenrechten' of 'zij verdienen ook een tweede kans'. Niks ervan, gewoon optiefen! Had je je maar moeten gedragen. Dat is de duidelijke lijn en signaal die ze vanuit Canberra hebben afgegeven, een dikke middelvinger naar vrouw- en kindermeppers.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties