Zo kan het ook! Daders huiselijk geweld mogen Australië niet meer in

Geen categoriemrt 03 2019, 8:00
Australië heeft een aantal nieuwe wetten aangenomen die het mogelijk maken om veroordeelden voor geweld tegen vrouwen en kinderen, toegang te weigeren of zelfs het land uit te zetten! Zo moeilijk is het dus allemaal niet. Dat meldt het AD.
Minister van Immigratie David Coleman liet dit vandaag weten. Eerder was het zo dat veroordeelden minimaal een jaar geen visum voor Australië kregen. Nu is er geen minimale straf meer opgenomen.
In heel heldere taal, zonder boe of bah, zegt hij:

"Australië tolereert huiselijk geweld niet. Als u veroordeeld bent tot een gewelddadige misdaad tegen vrouwen of kinderen, bent u niet welkom in dit land.’’

Tien jaar geleden kon Amerikaanse rapper Chris Brown al worden geweigerd, evenals Floyd Mayweather. Nu is dat allemaal niet zo moeilijk want Australische grensbewaking bestaat toch uit vliegtuigpoortjes en kustwacht. Maar juridische en internationaal krijgen ze het dus gewoon voor elkaar.
Daar kan men in Nederland nog wel wat van leren. Geen gezwicht voor argumenten als 'ja maar mensenrechten' of 'zij verdienen ook een tweede kans'. Niks ervan, gewoon optiefen! Had je je maar moeten gedragen. Dat is de duidelijke lijn en signaal die ze vanuit Canberra hebben afgegeven, een dikke middelvinger naar vrouw- en kindermeppers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten