Zo ziet de toekomst van de elektrische auto eruit

Zo ziet de toekomst van de elektrische auto eruit

Elektrische auto's. Bron: Shutterstock.

De elektrische auto’s zijn volop in ontwikkeling. Er zijn steeds meer automerken die een elektrische auto op de markt brengen. De auto’s worden steeds beter, dit is dan ook een van de redenen dat steeds meer mensen ervoor kiezen om elektrisch te gaan rijden, misschien is het voor jou ook interessant. De dagwaarde berekenen van je auto is een goed idee, misschien kan je hem inruilen voor een elektrische auto. Het is het perfecte moment om te kiezen voor een elektrische auto. Naast de goede prestaties van de auto’s is het ook nog eens voordelig om een nieuwe elektrische auto te kopen in verband met de bijtelling. Maar hoe zit het met de toekomst van de elektrische auto? Is dit wel zo duurzaam en goed voor het milieu? We geven je graag wat meer informatie.

De duurzaamheid van elektrisch rijden

De kilometers die je rijdt in een elektrische auto zijn een stuk beter voor het milieu dan die van een benzine of diesel auto. Dit is dan ook de reden dat in sommige steden oude dieselauto's al niet meer zijn toegestaan. Hoe goed elektrisch rijden voor het milieu precies is hangt onder andere af van de stroom die hiervoor gebruikt wordt. Je kunt je voorstellen dat auto’s die worden opgeladen met groene energie een stuk beter zijn dan wanneer je de auto oplaad met grijze energie. Er zijn zelfs mensen die hun auto opladen met energie die zij zelf hebben opgewekt, bijvoorbeeld door zonne energie. Het blijkt dat auto’s die volledig rijden op groene energie tot 70% minder CO2 uitstoten dan auto’s die rijden op diesel of benzine. Het hangt daarnaast ook af van het moment waarop de auto wordt opgeladen. Wanneer er veel auto’s tegelijk opgeladen worden kan er zoveel stroom nodig zijn dat dit wordt opgevangen wordt door fossiele energie.

De batterij van een elektrische auto

Dat de kilometers die je rijdt met een elektrische auto beter zijn is dus duidelijk, maar hoe zit het met de productie van de batterijen die in een elektrische auto zitten? Dit is helaas een stukje minder duurzaam. De productie van een elektrische auto is namelijk een stuk minder goed voor het milieu dan de productie van normale auto’s. Door de productie van de batterij wordt er een stuk meer CO2 uitgestoten dan normaal. Ondanks de batterij is het nog steeds beter voor het milieu om met een elektrische auto te rijden, er wordt in totaal namelijk 50% minder CO2 uitgestoten.

Elektrisch rijden en het OV

Wat zal de toekomst ons brengen? Hoe het er nu uitziet proberen steden als Amsterdam auto’s steeds meer te weren. Zo liggen er toekomstplannen die auto’s in Amsterdam bijna geheel moeten weren in 2030. Het openbaar vervoer zal het voornaamste vervoermiddel worden samen met (elektrische) deelauto’s in de grote steden.

Lees meer over:
elektrische auto's

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties