Minister De Jonge toont daadkracht! Handen af van de 2,1 miljard voor personeel in de ouderenzorg

Geen categorieokt 31 2019, 14:06
Wat een opluchting. Er valt zowaar nog wat daadkracht te bespeuren binnen het kabinet. Deze is afkomstig van Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid. U weet wel, de man met de gekke schoentjes. Hij pleit ervoor om de 2,1 miljard euro die momenteel gereserveerd staat voor het personeel in de ouderzorg ook daadwerkelijk aan het personeel te besteden, en wil niet dat daar aan gemord wordt. Via WNL.
Dat zegt hij in programma: Haagse Lobby. Er zijn echter wel wat belangrijke kornuiten actief die een andere mening als deze zijn toegedaan. Henk Kamp, tegenwoordig voorzitter van de brancheorganisatie voor verpleeghuizen ActiZ, vindt namelijk dat het geld 'integraal naar de verpleeghuizen' toe moet gaan en niet uitsluitend naar het personeel moet toestromen.

"De problemen die we hebben om voldoende mensen aan te trekken en te behouden zijn groot. Als er een integraal budget naar de verpleeghuizen gaat, kunnen we dat het beste aanpakken en oplossen." aldus Henk Kamp."

Hugo de Jonge is het daar echter niet mee eens en gaat hiermee dus in tegen Kamp, die in het verleden minister is geweest. Zien we trouwens ook zelden. Een bewindsman met een rechte rug. Enfin. De Jonge gaat dit meningsverschil tenminste niet uit de weg:

"Als ik had gezegd, hier heb je het geld, kijk maar of je er wat moois mee doet, dan weet ik een ding zeker, dan had oma daar waarschijnlijk niets van gemerkt. Maar de bankrekeningen van de verschillende verpleeghuizen hadden er keurig uit gezien."

Kijk, iemand die het begrijpt. 'Oma' moet inderdaad de positieve effecten van deze 2,1 miljard gaan merken, samen met alle personeelsleden die dag in dag uit fantastisch werk verrichten. Leuk hoor, dat de bankrekeningen van verpleeghuizen er keurig uit hadden gezien. Is ook nodig, absoluut. Mensen die in deze verpleeghuizen zitten moeten gewoon de zorg krijgen die ze verdienen. En dat werd in het verleden nog weleens vergeten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten