Zo, zo! Geert Wilders opeens vóór immigratie: "Geef Asia Bibi asiel hier in Nederland"

Zo, zo! Geert Wilders opeens vóór immigratie: "Geef Asia Bibi asiel hier in Nederland"

Geen enkel Europees land wil haar. Wilders wil dat Nederland haar verwelkomt.

Zo, dit is zo ongeveer een unicum volgens mij: Geert Wilders pleit zowaar voor het binnenlaten van een immigrant. En dan niet zomaar een immigrant, maar een vluchteling uit een islamitisch land. Dat zien we niet vaak. Sterker nog, we zien hem altijd voor het tegengestelde pleiten. Eerder tweette hij dit bijvoorbeeld nog:

Misschien dat iemand hem even kan uitleggen dat ook 'goede' immigranten -- in zijn ogen -- het land niet binnen kunnen als de "grenzen dicht" zijn. Dat staat de deur in ieder geval op een kier. Prima hoor, maar dan moet je ophouden met dat gezeik over "dichte grenzen."

Afijn. Vandaag liet Wilders dus het volgende weten op Twitter:

"We laten duizenden gelukszoekers ons land binnen waaronder salafisten en terroristen en voor een dapper en zwaar bedreigd christelijk meisje houden we de deur dicht?," schrijft de PVV-leider op Twitter. "Waanzin!"

Hij eindigt met:

"Ik zeg gooi die gelukszoekers massaal het land uit en geef Asia Bibi asiel hier in Nederland."

Afijn, goedkope grapjes terzijde heeft hij natuurlijk gelijk dat het een grove schande is dat geen enkel Europees land Asia wil opnemen. Zoals CIP bericht is dat namelijk het geval:

Schandelijker dan dit wordt het niet. Asia Bibi moet inderdaad opgevangen worden -- en het zou Nederland sieren als ons land dat zou doen. Zijn wij nou de erfgenamen van Spinoza of niet? Tijd om de daad bij het woord te voegen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties