Zoals verwacht: moordenaars joodse Mireille Knoll worden aangeklaagd voor "moord met een antisemitisch motief"

Geen categoriemrt 28 2018, 9:00
De jaren 40 worden herbeleefd in Frankrijk. Triest.
De zoon van Holocaust-survivor Mireille Knoll, die maar liefst 11 keer gestoken werd in haar appartement voordat haar woning in de hens werd gestoken door haar moordenaars, zegt dat hij "alle tranen in mijn lichaam huilde" toen hij hoorde hoe zijn moeder gestorven was. Dat bericht Ynet.
"Ik dacht dat ik ter plekke zou sterven [van verdriet]. Ik huilde alle tranen in mijn lichaam en ik kon alleen maar aan haar denken. Ze verdiende dit echt niet," aldus Daniel Knoll. "Hoe kan iemand dit een ander in vredesnaam aandoen? De politie vertelde me dat ze maar liefst 11 keer gestoken is."
Afgelopen vrijdag werd de 85-jarige Mireille op brute wijze vermoord in haar appartement in Parijs. Na haar dood staken haar aanvallers haar appartement in brand, ongetwijfeld om het bewijs van een hun misdaad uit te wissen. Dinsdag (gisteren dus) dienden Franse aanklagers officieel aanklachten in tegen twee verdachten. Volgens de aanklagers pleegden zij de moord "uit antisemitische motieven."
Mireille had deze mensen niets gedaan. Ze werd vermoord omdat ze joods was.
De hoofdverdachte is 29 jaar oud. Volgens zoon Daniel woonde de verdachte sinds zijn zevende in hetzelfde appartementencomplex als zijn moeder. Die "had er plezier in om hem in haar huis te laten... en hoewel we haar vroegen om hem niet te verwelkomen liet ze hem er altijd in, zoals ze altijd deed met iedereen: met vriendelijkheid en liefde."
"Mijn moeder had een grote dorst voor kennis, om nieuwe mensen te ontmoeten en met hen te praten, en dat is haar nu fataal geworden," gaat hij verder.
Jessica Knoll, Mireille's kleindochter, woont in Israël. Geheel terecht laat zij weten dat ze zich grote zorgen maakt over de terugkeer van het antisemitisme in Frankrijk. "Vandaag is het mijn oma, en morgen is het een oma, een kleinkind, of de vader van een ander." Ze eist dat Fransen "ophouden excuses te maken en de werkelijkheid onder ogen zien." Namelijk dat het antisemitisme terug is van weggeweest en dat dit eerst en vooral komt door niet-geïntegreerde, geradicaliseerde moslimimmigranten.
Daar is geen woord te veel aan gezegd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten