Zorgmoeder Fleur Agema (PVV): 'Vakkenvullers en buschauffeurs moeten ook worden getest op corona!'

Zorgmoeder Fleur Agema (PVV): 'Vakkenvullers en buschauffeurs moeten ook worden getest op corona!'

Fleur Agema spreekt een menigte toe. Bron: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.

Vicepremier Hugo de Jonge pronkt graag met zijn 'waardige beleid' omtrent de coronacrisis. Zo is hij bijvoorbeeld apetrots op het feit dat steeds meer mensen kunnen worden getest op corona. Maar volgens Tweede Kamerlid Fleur Agema is dat nog lang niet genoeg.

Nu Nederland zich lichtelijk begint te stabiliseren met betrekking tot de coronacrisis, het gebrek aan mondkapjes steeds minder schaars begint te worden (overigens hier te bestellen!) en het aantal op corona geteste personen toeneemt, zijn we er echt nog lang niet.

Fleur Agema, de 'zorgmoeder' van de PVV, vraagt zich dan ook hardop af waarom vicepremier De Jonge zo loopt te pronken met zijn beleid terwijl de mensen met de meest kwetsbare beroepen nog altijd niet worden getest op corona. Daarmee doelt Agema op de vakkenvuller en buschauffeurs. Vitale arbeiders die ondanks de coronacrisis gewoon door zijn blijven werken.

Agema heeft hier natuurlijk wel degelijk een punt. Want het is hartstikke fijn dat we de zorg (artsen, IC-personeel, etc.) weer gedeeltelijk onder controle hebben, maar daarbij moeten we ook anderen niet vergeten. Want ook de vakkenvuller en de buschauffeur worden blootgesteld aan grote risico's om het virus op te kunnen lopen. En laten we eerlijk wezen: De vakkenvuller en de buschauffeur zijn net zulke grote helden als al het zorgpersoneel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties