shutterstock 1865562334

Legio zorgclubs gedragen zich als vaccininatietuig: vaccineren allerlei lui die helemaal niet aan de beurt zijn

Geen categoriefeb 14 2021, 15:30
Het voordringen bij vaccineren is de normaalste zaak van de wereld geworden. Sterker nog: vanuit tal van zorgorganisaties werd al het personeel opgeroepen een prik te ontvangen. Zelfs koks en administrateurs mochten hun schouders ontbloten, tegen alle regels in. Zo blijft het vaccinatieprogramma een ongeorganiseerde bende!
Zeker negen grote zorgorganisaties in Zuid-Holland hebben de vaccinatieregels aan hun laars gelapt. Vorige maand zijn bij deze organisaties, tegen alle regels in, alle verpleeghuismedewerkers opgeroepen voor een prik ‒ ook degenen die niets met patiëntverzorging te maken hebben. Dit heeft het RTL Nieuws ontdekt.
De enige mensen die recht hadden op de prik was personeel dat in direct contact kwam met coronapatiënten, maar nu blijken ook koks, data-analisten en inkoopmedewerkers een oproep te hebben gehad om zich te laten prikken. Dit is niet gebeurd door een fout, maar dit was een bewuste beleidskeuze. De zorgorganisaties zelf zijn zo dus de grootste vaccinatievoordringers.
Deze medewerkers konden nog een prik bij de GGD halen voordat bewoners van deze zorghuizen er zelf aanspraak op konden maken. Zorgorganisatie Argos meent dat deze beleidskeuze hartstikke goed te verdedigen is:

"Als we hier straks code rood hebben, worden medewerkers van de administratie ook ingezet op de receptie. Wij hebben mensen nodig om de zorg te kunnen bieden. Je moet soms alle zeilen bij zetten."

Ze komen met een smoesje aan waarom ze bewust ervoor hebben gekozen om de vaccinatiestrategie van de overheid te ondermijnen. Na het hele geblunder rondom de vaccin-inkoop is het nog maar de vraag of we geen vertraging oplopen. Ondertussen blijken er dus weer mensen een prik te hebben gehad die hier nog helemaal geen recht op hadden. Dit soort praktijken zijn gewoon niet goed te praten, maar zijn schering en inslag in het falende Nederlandse beleid.
Het is onvergeeflijk: uiteindelijk zitten veel Nederlanders met smart te wachten op die prik. De voordringers zijn frustrerend en vergallen de boel voor ons allemaal. Maar ja, wie had ook iets anders verwacht aangezien Hugo de Jonge nog stééds aan alle knoppen zit?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten