Zoveelste afrekening in onderwereld Amsterdam

Geen categoriefeb 08 2015, 16:00
De onderwereldoorlog gaat stug door.
In de afgelopen maanden hebben wij op DDS ruimschoots aandacht besteed aan de vele afrekeningen in het criminele circuit in met name Amsterdam. De ene na de andere topcrimineel (en diens handlangers) werd afgeschoten.
Het opvallendste aan dit verhaal? De politie was en is op de hoogte van plannen om die mensen uit de weg te ruimen, maar staat alleen maar toe te kijken en doet drie keer niets. Sterker nog, de autoriteiten lieten eerder al weten dat deze onderwereldoorlog "niet is te stoppen." Een normaal mens vraagt zich af waarom niet - je weet wat er gebeurt, wie erachter zitten en wie de mogelijke slachtoffers zijn, maar goed, volgens de politie zelf kunnen zij er echt niets aan doen.
Even na middernacht was het wéér zo ver:
Een 45-jarige man uit Amsterdam is even na middernacht in zijn auto doodgeschoten in de Bertelmanstraat in Amsterdam-Zuid... Een buurtbewoner had eerder al tegenover AT5 verklaard dat hij een persoon levenloos achter het stuur van een auto heeft zien zitten.
U gelooft het vast niet, maar het slachtoffer was een "bekende van de politie." In gewone mensentaal betekent dit dat hij hoogstwaarschijnlijk een crimineel was en dus, jawel, dat het om de zoveelste afrekening gaat.
Hoewel ik normaal gesproken ferm achter onze veiligheidsdiensten, politie en leger staat heb ik hier onderhand wel een beetje genoeg van. Op zich heb ik er geen probleem mee dat geharde criminelen het leven laten, maar wel als dit betekent dat de rechtsstaat buitenspel wordt gezet en dat moordenaars kunnen doen en laten wat ze willen. De staat heeft de taak om orde op zaken te stellen en de boel enigszins in de hand te houden als hele maffiagroepen losgaan.
Er moet dus iets gebeuren - en wel meteen. De politie moet onmiddellijk massa-aanhoudingen verrichten en hele criminele organisaties aan verhoren onderwerpen. Laat ze maar over de brug komen en vertellen wie wat heeft gedaan en waarom. Amsterdam moet weer veilig worden - op dit moment is de hoofdstad dat allerminst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten