Zucht! PVV-Kamerlid over de zeik omdat ChristenUnie plan voor aanslag "zeer ernstig" noemt

Geen categoriesep 29 2018, 20:00
Ah ja, dat kan natuurlijk niet. Je moet iets anders roepen. Wat dan? Nou, het liefst iets over hoe vreselijk de islam wel niet is. Doe je dat niet dan ben je een smerige appeaser, aldus de ranzige PVV.
Ene René Kemp -- maak je geen zorgen, ik kende hem ook niet voor vandaag -- Twitterde gisteren woedend dat de reactie van de ChristenUnie op de geplande terroristische aanslag in ons land lang niet ver genoeg ging. De reden? Gert-Jan Segers noemde die plannen namelijk "zeer ernstig" op Twitter.
https://twitter.com/gertjansegers/status/1045383911981944839
Blijkbaar was dat wat Kemp betreft niet afdoende:
https://twitter.com/rkemp59/status/1045774062725857281
Nou zou je denken: wat maakt het uit wat zo'n Kemp twittert? Niemand kent de man, boeien! Dat klopt. Helaas is er één twitteraar die hem wél kende: Raymond de Roon, Tweede Kamerlid voor de PVV. Die is het blijkbaar helemaal eens met Kemp en retweette diens bericht.
Dit is natuurlijk gekkigheid. Een geplande aanslag "zeer ernstig" noemen is volkomen normaal. Het betekent dat Segers het serieus neemt en begrijpt dat dit echt een probleem is -- en dat we de autoriteiten dankbaar mogen zijn dat ze op tijd hebben ingegrepen.
Maar wat PVV'ers betreft gaat dat niet ver genoeg. Nee. Wat deze xenofobe extremisten betreft is er maar één goede reactie: verkondigen dat de islam een 'hatelijke ideologie' is en dat Nederland zo snel mogelijk 'islam-vrij' (lees: moslim-vrij) moet worden. Alles en iedereen dat dit niet roept is een 'wegkijker,' aldus dit soort lieden van radicaal-rechts.
Ik ben daar wel klaar mee, met die quasi-superieure, ronduit racistische houding van de PVV en hun aanhang. Ja, het is een serieus probleem dat er honderden potentiële aanslagplegers rondlopen in ons land, en ja, daar moet iets aan gebeuren. Maar de gekkigheid van PVV'ers helpt ons allerminst. Sterker nog, die partij maakt het alleen maar érger.
Maar ja, in het geval van De Roon moet dat ons natuurlijk niet verbazen. We hebben het hier immers over de man die in de jaren 70 van de vorige eeuw al flirtte met radicaal-rechts (dat was dus heel lang voordat er ook maar iets van een 'immigratie-probleem' was in Nederland).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten