Zucht: Verenigde Staten heffen wéér nieuwe handelstarieven in escalerende handelsoorlog

Zucht: Verenigde Staten heffen wéér nieuwe handelstarieven in escalerende handelsoorlog

De Amerikanen houden de wereldeconomie al een tijdje in hun greep door de escalerende handelsoorlog met China. Over en weer worden er tarieven ingevoerd op het invoeren van bepaalde producten. Uiteindelijk betalen de Chinese en Amerikaanse burgers natuurlijk de rekening: die moeten hogere kosten maken voor dezelfde producten.

Hierdoor loopt de economie schade op, maar op korte termijn verkrijgen de Chinese en Amerikaanse overheid wel meer inkomsten via de handelstarieven. Volgens NU zullen de VS deze zondag een aantal nieuwe tarieven gaan hanteren op Chinese goederen.

Maar die importheffingen worden dus betaalt door, jawel, de importeur en de consument. De Verenigde Staten verhogen dus eigenlijk de belastingen op het gebruik van bepaalde Chinese producten. Dat is niet erg voor de producenten van dergelijke producten -het is namelijk de bedoeling de Amerikaanse industrie te steunen- maar minder leuk voor de huishoudens, die meer gaan betalen.

Het gaat ook om een flinke marge van zo'n 15% en gelden voor producten als televisies, boeken en luiers. Op elke $100,- die je aan een Chinees geeft ben je als Amerikaan dus verplicht $15 aan de Amerikaanse overheid te geven anders is je handelstransactie "illegaal". Wil je als consument van een Chinees kopen dan betaal je daar dus extra voor.

Momenteel is de eindstand dat de Chinezen voor ruim 110 miljard dollar hebben geëist van hun burgers die handelen met Amerikanen en de regering van de Verenigde Staten heeft al 227 miljard dollar afgenomen van haar burgers die kopen van Chinezen. Eigenlijk is er dus geen handelsoorlog gaande, maar een belastingoorlog. Een belasting op handel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer