Zwaar geschift Noord-Koreaans regime dreigt Amerika met oorlog

Geen categorieapr 11 2017, 14:00
Kim Jong-Un kan veel schade aanrichten in Zuid-Korea.
De knettergekke Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un heeft maar weer eens laten weten dat hij maar al te graag bereid is om ten strijde te trekken tegen... de Verenigde Staten. Het regime laat via staatsmedia weten dat het zich met krachtige wapens zal verdedigen tegen mogelijke Amerikaanse avonturen.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken van het stalinistische dwergje is vrij helder:

"De huidige ernstige situatie bewijst dat Noord-Korea juist heeft gehandeld door zijn militaire capaciteit voor zelfverdediging en een preventieve aanval op alle mogelijke manieren te versterken."

Voor de duidelijkheid benadrukt het ministerie ook nog maar even dat nucleaire wapens natuurlijk "de spil" zijn in die militaire capaciteit... want oh, oh, niemand mag vergeten dat de opperpsychopaat massavernietingswapens heeft. Stel je voor dat we daar een uurtje niet aan denken. Jong-Un wordt ongetwijfeld gek bij de gedachte alleen.
Maar goed, hoewel het verleidelijk is om hem uit te lachen moeten we er natuurlijk wel degelijk rekening mee houden dat deze idioot inderdaad atoombommen heeft. Hij is weliswaar (nog!) niet in staat om dat soort wapens te gebruiken tegen Amerika of Europa, maar hij kan bijzonder veel schade aanrichten in Zuid-Korea. Nou zal hij dat niet zomaar doen -- één keer zo'n misstap en hij weet dat hijzelf weggevaagd wordt -- maar op het moment dat hij ervan overtuigd is dat Amerika hem hoe dan ook uit de weg gaat ruimen, tja, dan kan hij weleens besluiten om miljoenen anderen met zich mee de dood in te nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten