Zwaargewicht Tyson Fury verliest zijn wereldtitel. Je gelooft nooit wat hij onlangs zei over vrouwen en homo's

Geen categoriedec 09 2015, 13:00
De Brit Tyson Fury versloeg in november Wladimir Klitschko in wat één van de meest geanticipeerde wedstrijden onder zwaargewicht-boksers van de laatste jaren was.
Het was een groots moment voor Fury. Na jaren van trainingen en wedstrijden mocht hij zich dan eindelijk de beste ter wereld noemen, in ieder geval wat de IBF betreft (International Boxing Federation).
Sindsdien is Fury er in geslaagd om zichzelf ongekend onpopulair te maken. Hoe? Door de ene na de andere vreselijke uitspraak te doen over vrouwen en homo's.
Zo liet hij onlangs weten dat homofilie wat hem betreft een afwijking is, vergelijkbaar met pedofilie. Niet bepaald een uitspraak waarmee je jezelf tegenwoordig populair maakt.
Daarnaast zei hij enkele bijzonder vernederende dingen over Ronda Rousey en atlete Jessica Ennis-Hill. We zullen daar niet al te veel over uitweiden, maar het kwam erop neer dat een vrouw in zijn ogen alleen waarde heeft "als ze op haar rug ligt."
Toch is dat niet de reden dat hij zijn wereldtitel nu verloren heeft:

But being a bigot isn’t enough to be stripped of your title, and Fury has had his removed after he said he’d honour a rematch clause with Klitscko – Fury is the first person to beat the Ukrainian in over 10 years, taking his IBF, WBA and WBO world titles in the process.

De IBF zegt dat de federatie Vyacheslav Glazkov had gekozen als zijn uitdager, niet Klitscko. Fury weigert daar echter mee akkoord te gaan. Hij had eerder afgesproken om Klitscko een tweede kans te geven, en hij zich daaraan.
Overigens is de Britse politie een onderzoek naar hem gestart wegens hatespeech, oftewel groepsbelediging. Het is zeer wel mogelijk dat hij daar binnenkort dus voor vervolgd wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten