Zwarte Piet-haters draaien door. Alweer

Zwarte Piet-haters draaien door. Alweer

Het tegenkamp roept op tot het stalken van mensen die verkleed gaan als Zwarte Piet.

Het tegenkamp wordt met de dag radicaler. Ze hebben hun zin niet gekregen bij de Raad van State, dus nu roepen ze op Facebook op tot het stalken van iedereen die het ook maar waagt zich zwart te schminken voor een Sinterklaasintocht. Vall Dumfries zette deze ronduit belachelijke post gisteravond op Facebook:

Dumfries wil dat er massaal foto's en filmpjes gemaakt van mensen die zich verkleden als Zware Piet. Ook moeten hun namen en adressen worden verzameld. Hetzelfde geldt voor iedereen die het lef heeft om een feestwinkel binnen te stappen en zwarte schmink te kopen. "Ze kiezen er zelf voor om daar openlijk mee naar buiten te treden en public dus mag je ze aan de schandpaal nagelen."

En nee, dit is niet slechts één persoon die toevallig te diep in het glaasje heeft gekeken. Was het maar waar. De post van Dumfries krijgt maar liefst 14 likes, en vlak daaronder staat een instemmende reactie van niemand minder dan beroepsgekwetste en professioneel Zwarte Piet-hater Quinsy Gario. Oftewel, wie de knecht van Sinterklaas een warm hart toedraagt, kan maar beter oppassen, want het tegenkamp gaat iedereen bij de politie aangeven.

Blijkbaar zijn de argumenten op, of heeft het tegenkamp gewoon geen zin meer om de discussie op een fatsoenlijke manier te voeren. Dat is jammer. "Wij geen feest, dan jullie ook geen feest," is zo ongeveer het motto van het tegenkamp. Ze gaan dit jaar alles uit de kast halen om het leukste kinderfeest van het jaar te verzieken. Ik denk dat ze het liefst zouden zien dat iedere Zwarte Piet wordt opgepakt en in de cel wordt gestopt.

Godzijdank verdwijnt Zwarte Piet niet. Sterker nog, ik denk dat de rest van Nederland, na het zien van deze idiote oproep om Zwarte Pieten te stalken, zich nog meer als één man schaart achter Zwarte Piet. Jammer joh, Dumfries, Gario en al die andere haters. Dat wordt nooit meer wat met die race hustling-agenda van jullie. Jullie zijn compleet doorgeslagen, totaal geradicaliseerd, helemaal knettergek. Niemand neemt jullie ooit nog serieus.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties