Zwijgcultuur - Verdachte van neerslaan agent bij trouwstoet is broer van bruid

Geen categorieokt 11 2019, 20:00
De verdachte van het neerslaan van een Rotterdamse agent bij de trouwstoet, blijkt de 25-jarige broer van de bruid te zijn. Het Openbaar Ministerie is dan ook niet zo blij dat de familie hem in bescherming heeft genomen.
Het OM laat er geen twijfel over bestaan en zegt dat het 'overduidelijk' is dat de familieleden wisten wie de agent had neergeslagen. Ook hebben ze volgens het OM door dit te verzwijgen niet alleen het onderzoek bemoeilijkt, maar ook bewust het onderzoek tegen te hebben gewerkt.
De man werd trouwens in Lopik gevonden. Hij had zich onder zijn bed verstopt toen de agenten binnenvielen. Momenteel zit hij nog in voorarrest.
Nou drukt het OM zich natuurlijk behoorlijk netjes uit bij dit voorval. Maar wat mij betreft wordt die hele familie ook aangepakt wegens het belemmeren van een strafrechtelijk onderzoek. Ik snap dat familie voor elkaar opkomt maar het moet toch niet zo zijn dat onderzoek bij een zaak, die zoveel maatschappelijke verontwaardiging heeft veroorzaakt, door familie straffeloos kan worden belemmerd?
De agent die door de klap korte tijd zijn bewustzijn verloor, is nog steeds niet volledig aan het werk. Details over zijn situatie worden verder niet gegeven maar eigenlijk zegt dit ook al genoeg. Als je als familie bij zo'n incident gaat zwijgen, heb je toch eigenlijk maling aan de samenleving en de heersende normen en waarden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten