arash mashadi column

-Arash Mashadi- De ondergang van de VVD

Opiniejan 30, 10:45
"Het lijkt wel alsof Jesse Klaver het regeerprogramma heeft geschreven." Dit waren ooit de harde woorden van Geert Wilders, die Mark Rutte bekritiseerde vanwege een extreem links regeerprogramma dat op tafel lag. Mark Rutte was destijds al ver over zijn houdbaarheidsdatum heen en was er alleen nog voor zijn eigen belang, zeker niet voor dat van de VVD en Nederland.
Signaal
Nederland heeft bij de verkiezingen een signaal afgegeven. Men is het linkse beleid van de VVD spuugzat. Hoewel het nu maar de vraag is of de PVV de oplossingen zal bieden, zijn de meeste mensen erg blij met de afname van de steun voor de VVD.
Vertrouwen
Na de verkiezingen gaf Dilan Yeşilgöz aan dat ze niet wilden deelnemen aan de regering en alleen wilden gedogen. Tegenwoordig spreekt ze echter weer over het herwinnen van het vertrouwen in de VVD. Ze geeft nu aan dat ze precies weet waarin de burgers zich onvoldoende gehoord voelen en benoemt precies wat Nederland had willen zien. Het is opmerkelijk dat ze dit zo goed weet te formuleren en uit te leggen. Dit laat zien dat de VVD heel goed weet wat de gewenste koers is, maar er bewust van afwijkt. Twee weken geleden werd de spreidingswet immers dankzij de VVD erdoor gedrukt.
Spreidingswet
Je kunt het een goed of slecht idee vinden om asielzoekers over heel Nederland te verspreiden. Feit is echter dat er ook voor deze wet onvoldoende draagvlak is. Als Dilan oprecht aan het opbouwen van vertrouwen wilde werken, was het verstandig geweest om ook dit besluit te parkeren en het afhandelen ervan over te laten aan een nieuw kabinet.
Sabotage
"Veel kiezers denken dat de VVD uit onkunde de spreidingswet er snel doorheen heeft gedrukt. Zij snappen niet waarom Dilan Yeşilgöz aan de ene kant een opsomming maakt van wat haar kiezers wensen te zien, maar tegelijkertijd de spreidingswet erdoor pusht. Echter is dat slechts een spelletje van de VVD. De werkelijke reden is dat de VVD op deze wijze een nieuw kabinet, waar zij geen leiding in hebben, nog snel probeert te saboteren. Wat de VVD zich echter niet lijkt te realiseren, is dat dit soort slinkse acties ertoe leidt dat de VVD zo sterk afkalft. Het zou daarom heel goed kunnen dat de VVD bij de volgende verkiezingen opnieuw in omvang halveert en dat kiezers overstappen naar een andere partij die wel het beste voorheeft met de kiezers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten