shutterstock 2131281529

Benieuwd naar de spreidingswet impact op jouw gemeente? Check het met de nieuwe FVD-tool: Asielcheck.nl

Immigratiejan 28, 10:30
Op 1 februari 2024 treedt de spreidingswet in werking, ook wel bekend als de dwangwet. Deze wet verplicht gemeenten om asielzoekers op te vangen. De complexiteit van het aantal te plaatsen asielzoekers per gemeente wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder het inwoneraantal, de SES-WOA-score en de landelijke capaciteitsbehoefte, die op haar beurt afhankelijk is van de totale asielinstroom.
Forum voor Democratie heeft nu een website gelanceerd waar in één oogopslag duidelijk wordt hoeveel asielzoekers er in jouw gemeente worden verwacht. De partij heeft alle benodigde gegevens opgevraagd en met behulp van de officiële verdeelsleutel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) het verwachte aantal opvangplekken per gemeente berekend. Deze informatie is nu toegankelijk voor het publiek via een gebruiksvriendelijke tool op de website asielcheck.nl.
De spreidingswet komt uit de koker van de VVD en heeft als doel asielzoekers gelijkmatig over het land te verdelen. Forum voor Democratie speelt hierop in door transparantie te bieden over de verwachte impact van deze wet op individuele gemeenten. De tool op hun website geeft inwoners de mogelijkheid om een realistische indicatie te verkrijgen van het aantal asielzoekers dat zij in hun gemeente kunnen verwachten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De berekeningen zijn gebaseerd op een combinatie van verschillende variabelen, waaronder de omvang van de bevolking, de SES-WOA-score en de landelijke capaciteitsbehoefte. Deze gegevens zijn cruciaal bij het vaststellen van het aantal opvangplekken dat elke gemeente moet bieden. Forum voor Democratie lijkt met deze transparante aanpak de burgers meer inzicht te geven in de gevolgen van de dwangwet. Partijleider Thierry Baudet legt het in een video via X/Twitter nog eens haarfijn uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten