olaf scholz 14271189360

Duitse bondskanselier Olaf Scholz waarschuwt voor de opkomst van extreemrechts

Buitenlandjan 27 , 21:00
In zijn toespraak ter herdenking van de bevrijding van Auschwitz op 27 januari 1945, uitte de Duitse bondskanselier Olaf Scholz op zaterdag zijn ernstige zorgen over de opkomst van extreemrechts in Duitsland. Scholz benadrukte de voortdurende verschijning van alarmerende berichten over neonazi's en hun duistere netwerken. Tegelijkertijd constateerde hij de groei van rechtse populisten, wat leidt tot toenemende angst en haat. De bondskanselier benadrukte krachtig dat deze ontwikkelingen niet mogen worden geaccepteerd.
De bezorgdheid over extreemrechts wordt verder gevoed door recente gebeurtenissen rond de Alternative für Deutschland (AfD). Na onthullingen dat twee prominente leden van de partij deelnamen aan een bijeenkomst om plannen te bespreken voor de massale deportatie van burgers van buitenlandse afkomst, zijn protesten tegen de AfD in een stroomversnelling geraakt.
De protesten in Duitsland tegen "extreem-rechts" zijn niets meer dan een gevolg van angstzaaierij, die ook na de verkiezingswinst van de PVV in Nederland de kop opstaken. Los van een handjevol emotioneel fragiele figuren die protesteerden tegen een mogelijk kabinet Wilders, draait ons kikkerlandje gewoon rustig door. Alle angst die de burger wordt aangepraat, veroorzaakt des te meer polarisatie en verdeeldheid.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het is wel weer typerend dat ook bij onze oosterburen rechtse politieke partijen op één hoop worden gegooid met nazi-Duitsland. Dit is echt bijzonder laag bij de grond, tegelijkertijd lijken dit soort campagnes niet bepaald succesvol te zijn. De linkse haatcampagne die Nederlandse politici lanceren tegen partijen als de PVV is koren op de molen geweest voor de grote verkiezingswinst van Wilders. Mensen zijn wel een beetje klaar met dat gedemoniseerd en gedram.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten