portraitfactorynl raisa blommestijn 25

Raisa Blommestijn: 'Nederlandse media verzwijgen de schaal van de Duitse boerenprotesten'

Buitenlandjan 15 , 17:00
Vriendin van deze website, en presentatrice van Ongehoord Nederland, Raisa Blommestijn is in Duitsland om de Duitse boeren een hart onder de riem te steken. Die boeren zijn op enorme schaal aan het demonstreren tegen de gekke anti-boeren plannen van hun kabinet. De opkomst is ronduit inspirerend. Wij spraken met Blommestijn over de protesten. Haar belangrijkste boodschap? Ze hoopt dat de vreedzame en democratische "revolutionaire geest" van de Duitsers overslaat naar ons land.
Op X steunt Blommestijn de boeren met veel passie. Daarom vroegen we ons wat ze van de schaal van de protesten vindt? Op de beelden zien we dat er werkelijk enorme aantallen Duitse boeren (en anderen) op straat zijn; zowel boeren als hun bondgenoten.
"Dat klopt," zegt Raisa. "Ik ben enorm onder de indruk. Ik gok dat er wel 20.000 mensen op de been zijn door heel Berlijn. Daarnaast zijn er meer dan 5000 tractoren naar de stad gekomen. Het protest wordt breed gesteund door de Duitse bevolking en de boodschap is duidelijk: het afbraakbeleid van de Duitse regering moet stoppen – de regering moet opstappen."

Nederland vs Duitsland

Geweldig om te zien, natuurlijk. Het doet denken aan de demonstraties die we in Nederland zagen met boeren die ein-de-lijk opstonden en in verzet kwamen tegen óns rare, dictatoriale kabinet. Toch zijn er duidelijke verschillen.
"De schaal waarop geprotesteerd wordt is veel groter," zegt Blommestijn tegen DDS. "Dat heeft uiteraard gedeeltelijk met de grootte van het land te maken, maar ook met de enorme steun onder de bevolking. Daarnaast is de organisatie van het protest indrukwekkend. Vrijwel alle grote knooppunten van wegen zijn de afgelopen week geblokkeerd."
Maar ja, er zijn natuurlijk óók overeenkomsten. "De boodschap van de demonstraties is echter wel hetzelfde als die van de Nederlandse boeren (en burgers)," legt de koningin van conservatief Nederland uit. "Hopelijk dat de 'revolutionaire geest' weer overslaat naar Nederland want ook hier zijn de problemen absoluut niet opgelost."

Mediastilte

Toch is er iets geks aan de hand. Want de Nederlandse mainstream media lijken de protesten in Duitsland totaal te negeren. Zelfs als je De Telegraaf openslaat zie je dat het over heel andere zaken gaat. Misschien is er ergens een verdwaalde paragraaf over de boeren, maar meer niet.
Aangezien Raisa ON-presentatrice is wilden wij ook graag van haar weten wat zij daarvan vindt - en hoe zij dat verklaart. Wat is er in vredesnaam aan de hand met onze media? Slapen ze allemaal of verzwijgen ze het bewust?
"Dat is een vraag die mij ook bezighoudt," zegt Raisa. Er wordt door mensen hier gesproken van het grootste protest in de moderne geschiedenis. Dus waarom is er dan nauwelijks media-aandacht voor in Nederland? Die vraag is ook zeker relevant omdat Duitsland natuurlijk ons directe buurland is en daarnaast zeer bepalend voor wat er in heel de Europese Unie gebeurt."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS berichten we over ALLE onderwerpen waar de andere media over ZWIJGEN. Maar dit betekent dat we JOUW HULP nodig hebben. Big Tech bestraft sites als DDS namelijk keihard. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de protesten van de Duitse boeren wél te verslaan - iets wat de andere media keihard weigeren!
"Ik heb zelf het vermoeden dat de Nederlandse media van strategie is veranderd: eerst probeerden ze mensen die bijvoorbeeld boeren steunen te framen als extreemrechts, maar nu dat niet meer werkt is het misschien gemakkelijker om protesten zoals hier in Duitsland maar helemaal dood te zwijgen," gaat ze verder. "Het achtergelegen idee is dan misschien "wat niet weet, wat niet deert'."
Toch vindt ze dat niet persé reden voor gewone mensen om zich zorgen te maken. "[H]et geeft het failliet van de mainstream media wederom aan," maakt ze duidelijk. "Iets dat we allang wisten. Daarmee bewijst het enkel ons gelijk – en het nut van de demonstraties."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten