caroline van der plas bbb 9o1a6855

Laffe Caroline van der Plas stookt tussen Duitse boeren en Eva Vlaardingerbroek

Politiekjan 05 , 10:00
Opiniemaker en activiste Eva Vlaardingerbroek heeft woedend gereageerd op "gestook" van Caroline van der Plas. De BBB-leider beweert op X namelijk dat "Duitse boeren" niet willen dat Eva hun demonstraties steunt. Vlaardingerbroek reageert daar terecht op dat die opmerking afkomstig is van één linkse boer... en dat Van der Plas duidelijk aan het stoken is.
Op 31 december schreef een linkse boerenblogger op X dat Eva wat hem betreft vooral niet naar de boerenprotesten moet komen. Waarom niet? Omdat zij "ultrarechts" zou zijn. En de "ultrarechtse" beweging zou boeren alleen maar "beschadigen, niet helpen."
Met dat soort taalgebruik weet je precies met wat voor figuur je te maken hebt. Een soort van GroenLinks-boer. Een D66'er. Een halfzwakke nepman die de agenda van de globalisten helemaal deelt... alleen wil hij mee blijven eten uit de globalistische ruif.

Van der Plas vs. Vlaardingerbroek

Toch greep Caroline van der Plas die ene tweet aan om net te doen alsof de Duitse boeren willen dat Vlaardingerbroek zich nergens mee bemoeit. Ze ging meteen aan de haal met de tweet van de GroenLinks-boer en vatte zijn standpunt door te stellen dat "Duitse boeren Eva Vlaardingerbroek [vragen] weg te blijven bij hun boerenprotest op 8 januari." Kijk maar:

Duitse boeren vragen Eva Vlaardingerbroek weg te blijven bij hun boerenprotest op 8 januari.

Bernhard Barkmann 💚
Bernhard Barkmann 💚
@BlogAgrar

NEIN! Sehr geehrte @EvaVlaar, bitte bleiben Sie zu Hause! Die "Hilfe" von ultra-rechts wird uns Bauern nur schaden! Wir kämpfen gegen die Kürzungen im Agrarhaushalt und nicht gegen den Staat!

Image
1.2K
Reply
Een beetje een zielige actie van Van der Plas - een actie die overduidelijk bedoeld is om zich af te zetten tegen wat al die linkse engmensjes "ultrarechts" noemen. En natuurlijk dus om een wit voetje te halen bij de globalistische elites. Want ja, zo rolt Van der Plas.
Jammer genoeg voor de BBB-leider vond Vlaardingerbroek dat bepaald niet plezant. Ze sloeg daarom meteen terug.
"Jammer dit gestook, Caroline," schreef Eva als reactie op de zielige tweet van Van der Plas. "Dit is welgeteld één tweet van een links-activistische blogger."
Vervolgens fileert Vlaardingerbroek Van der Plas zelf - een vrouw die voor de boeren zegt op te komen, maar die de laatste tijd verdacht weinig oog lijkt te hebben voor die boeren.
"Dat jij nou niet kwam opdagen op het laatste grote boerenprotest hier in maart was jouw keuze," gaat Eva verder, "maar ik stond er toen wél - met het doel om er wereldwijd aandacht te vragen voor de Nederlandse boeren.
"En ik ga er nu in Berlijn ook staan om hetzelfde te doen voor Duitse boeren. Met of zonder jouw goedkeuring."
Van der Plas verdedigt zich vervolgens door te stellen dat ze het alleen maar "vaststelt" dat een boer dit deelt en er geen waardeoordeel over deelt. Maar dat natuurlijk je reinste flauwekul. Ze had ook een tweet kunnen delen van een Duitser die wél blij is met Vlaardingerbroek.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we pal achter onze boeren - en zijn we klaar met de goedkope spelletjes van Van der Plas. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan voor échte principes, in plaats van te doen wat alle andere websites en kranten doen: een wit voetje halen bij Big Tech én het partijkartel.
Het feit dat ze deze ene tweet eruit lichtte is tekenend voor Van der Plas: het is dat stiekeme "kijk mij deugen en kijk 'ultrarechts' niet welkom zijn." Vervolgens komt ze dan met een passief-agressief verhaal waaruit zou moeten blijken dat ze het heus niet verkeerd bedoelt.
Ik ben daar wel een beetje klaar mee.
Begrijp wie je bondgenoten zijn, Caroline, óf loop helemaal over naar het kartel. Maar houd op met dit spelletje waarbij je steeds weer van twee walletjes probeert te eten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten