frits

-Frits Bosch- XR, plak je vast bij De Volkskrant!

Opiniejan 05, 9:00
Het was al jaren geleden dat ik een nummer van De Volkskrant kocht. Ik werd getriggerd tot het oudejaarsnummer door het artikel op de voorpagina “Hoe links een scheldwoord werd” met een foto van Geert Wilders in actie tegen Frenske. En binnen: “Hoe links de ideale zondebok werd.” De Volkskrant: “zuur, hypocriet, drammerig links”. Wow! Wat een bekentenis van de meest politiek correcte krant van Nederland.
Het artikel is een litanie van hoe het in hemelsnaam kan dat radicaal rechts plotseling zo groot is geworden en links zo klein. Links zit niet goed in de wedstrijd maar hoe komt dat toch? Ze begrijpen er weinig van. Frenske krijgt een veeg uit de pan, de ideale zondebok. Hij is een miskoop, dat is duidelijk. Ze tonen die prachtige foto van een glunderende Marcel Bosma en een foto van de verslagenheid in de linkse TK banken toen Marcel Bosma tot voorzitter TK verkozen werd. Foto van het Jaar 2023!  Ze zoeken het maar uit waardoor hun verlies komt. Ik ga het niet weer uitleggen of ze lezen Kafkaistan waarin het uitgebreid uit de doeken gedaan wordt. Wat mij verder opviel in de krant is paginagrote advertenties van dure vliegvakanties. Bolderman, “de mooiste vlieg-bus reizen!”. NRV, “19 dagen relaxt door Canada voor 4200 euro.” Toe maar. De Volkskrant lezer kan het zich permitteren.  Blijkbaar zijn de lezers van De Volkskrant weinig milieubewust. Ze hebben geen vliegschaamte en geen gevoel in hun botten voor de aarde en voor alles wat groeit en bloeit. Wie zijn die mensen? De krant moet dit soort advertenties weigeren. Waar is Theresa Thunberg als je haar nodig hebt? Ga De Volkskrant bezetten! Banken worden door DNB zwaar gestraft als ze leningen verstrekken aan niet-duurzame bedrijven. Waarom mogen kranten dan wel fossiele advertenties plaatsen! Dit kan echt niet anno 2024! Je kunt niet van de daken schreeuwen dat je zo milieubewust bent, maar toch je portemonnee wagenwijd opentrekken voor dit soort advertenties. XR plak je vast bij de redactie van De Volkskrant!
Paginagroot in De Volkskrant treffen we een full color advertentie aan van ECR, Europese Conservatieven en Hervormers met Rob Rooken aan het woord, lid van het Europees Parlement. Hij beklaagt zich erover dat steeds meer en steeds sneller macht naar Brussel gaat zonder dat wij het weten en zonder onze instemming. Steeds meer geld gaat naar Brussel zoals 800 miljard euro in het Herstelfonds. Ze willen het vetorecht afschaffen. EU eisen op het gebied van hernieuwbare energie zorgen ervoor dat energie onbetaalbaar wordt. De VVD opstelling ervaart Rooken als kritisch in Nederland maar zeer meegaand in het Europees Parlement. De VVD is ook hier gespleten. EU wetten zijn onomkeerbaar. We zitten eraan vast, stikstof, belasting innen via Brussel zit eraan te komen. Het is allemaal bekende kost maar goed dat Rooken het in een links medium als De Volkskrant meldt. De EU moet een halt worden toegeroepen in juni bij de Europese Verkiezingen.
Ik moet het overigens nog zien dat het wat wordt op rechts. Links zit immers zwaar in de instituties. Wat ik mis in De Volkskrant is de tekenaar Opland. In mijn studententijd heb ik dagelijks deze krant gelezen en genoten van zijn briljante cartoons. Hij is helaas niet meer onder ons. Leuke krant die Volkskrant, geen krant voor het volk. Ik denk dat het weer even duurt tot ik een volgend nummer koop.
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan
kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten