2022 07 04

Derk Boswijk (CDA) roept op tot boycot van producten uit illegale nederzettingen op de Westbank

Midden-Oostenjan 28 , 13:30
CDA-Kamerlid Derk Boswijk roept op tot een boycot van producten uit illegale nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Hij bezocht Israël en de Palestijnse gebieden en is geschrokken van de situatie, waarbij veel Palestijnen zich onveilig voelen. Boswijk pleit voor directe stopzetting van het Israëlische nederzettingenbeleid en benadrukt de noodzaak van structurele informatievoorziening aan de Tweede Kamer.
Boswijk betoogt dat het Israëlische nederzettingenbeleid, naast Hamas, een twee-statenoplossing belemmert. Hij roept op tot een stevige houding jegens zowel Hamas als het nederzettingenbeleid om tot een duurzame oplossing te komen. Boswijk acht een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas momenteel onwenselijk, gezien de onontdekte tunnels die Hamas snel zou kunnen herstellen.
Terwijl Boswijk geen voorbarige conclusies trekt over de tussenuitspraak van het Internationaal Gerechtshof, benadrukt hij dat Nederland de uitspraak moet respecteren. Hij uit echter zorgen over de naleving van een staakt-het-vuren en wijst op Hamas' intentie om kansen te benutten voor herhaling van acties.
De uitspraken van Boswijk kunnen op behoorlijk wat kritiek rekenen. Op Twitter maken gebruikers duidelijk dat Boswijk op deze manier het CDA nog verder zal marginaliseren. Ook PVV-leider Geert Wilders heeft gereageerd op de uitspraken van Boswijk: "Bah Bah. Het CDA anno 2024." Wilders, die eerder deze week nogmaals zijn steun voor Israël kenbaar maakte met een tweet: "I support Israël 100%", schuift niet onder stoelen of banken pro-Israël te zijn.
Al vragen velen zich af in hoeverre dit alles relevant is voor Nederland en het verbeteren van de koopkracht, het verminderen van de migratie, enzovoort. Thierry Baudet reageerde op zijn beurt weer met de échte boodschap die we momenteel in Nederland willen horen, namelijk: "I support the #Netherlands 100%!!"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten