shutterstock 2132531481

Ontluisterende corruptie binnen Oekraïense leger: 37 miljoen euro verduisterd!

EUjan 28 , 15:30
Ontluisterend nieuws komt aan het licht over de integriteit van het Oekraïense leger. Een schokkende onthulling wijst op corruptie binnen de hoogste regionen van de militaire leiding van het land. De SBOe, de Oekraïense geheime dienst, meldt dat functionarissen van het ministerie van Defensie betrokken zouden zijn bij een duistere samenwerking met een relatief onbekende wapenleverancier, Lviv Arsenal, waarbij naar schatting 37 miljoen euro werd verduisterd.
In augustus 2022, zes maanden na het uitbreken van de oorlog, zouden ambtenaren volgens de geheime dienst een overeenkomst hebben gesloten met Lviv Arsenal voor de levering van 100.000 mortiergranaten aan het leger. Gek genoeg ontving Defensie geen énkele granaat van deze bestelling, terwijl het geld volgens de SBOe naar buitenlandse rekeningen werd doorgesluisd. Vermoedelijk hebben hooggeplaatste ambtenaren van het ministerie en het management van Lviv Arsenal zichzelf op schandalige wijze verrijkt.
Vijf personen worden momenteel verdacht van fraude, waarvan er één werd gearresteerd toen hij probeerde Oekraïne te ontvluchten. De overige verdachten zijn nog voortvluchtig en riskeren een gevangenisstraf van maximaal twaalf jaar. De onthulling van corruptie binnen het leger werpt niet alleen een schaduw over het moreel in oorlogstijd, maar zal ook verre van welkom zijn bij de Europese Unie, die toetredingsgesprekken met Oekraïne voert.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
In september verving president Zelensky minister Reznikov van Defensie, naar verluidt omdat Reznikov onvoldoende zou hebben gedaan om de wijdverspreide corruptie binnen het ministerie en de krijgsmacht aan te pakken. Gezien deze alarmerende ontwikkelingen lijkt het gerechtvaardigd om onmiddellijk te stoppen met de levering van wapens en andere goederen aan Oekraïne zolang corruptie blijft woekeren in de hoogste rangen van het leger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten