Westland trekt grens: Weigert dictatoriaal opgelegde spreidingswet

Immigratiejan 23, 12:00
In een ongekende daad van moed en zelfbeschikking heeft de gemeente Westland resoluut de spreidingswet afgewezen, die gemeenten dwingt asielzoekers op te nemen. Dit heroïsche besluit van de Westlandse gemeenteraad is een ferme vuist tegen de opdringerige bemoeienissen vanuit Den Haag. Westland, staande als een baken van lokale democratie, weigert de dictaten van het centrale gezag te slikken.
De spreidingswet, een symptoom van de zwalkende asielbeleid van Den Haag, zou Westland verplichten om 700 asielzoekers op te vangen. Een eis die lachwekkend is gezien de huidige woningnood onder eigen inwoners. Guus Bakker, fractievoorzitter van VVD Westland, verwoordt de frustratie treffend tegen Omroep West: "Hoe kunnen we asielzoekers opvangen als we onze eigen jongeren, ouderen en arbeidsmigranten geen dak boven het hoofd kunnen bieden?"
Jasper van der Voort van FVD Westland trekt terecht ten strijde tegen deze dwangwet en laat tegen DDS weten: "De spreidingswet is een dictatoriale wet van Den Haag om verkozen gemeenteraden buitenspel te zetten. Wij zijn door de Westlandse inwoners verkozen om te handelen in hun belang en keuzes te maken die het beste zijn voor de Westlanders. In onze gemeente is er totaal geen draagvlak om een AZC te plaatsen terwijl de gewone Westlander niet eens een huis kan kopen of huren. Verder draagt deze wet bij aan de omvolking van onze samenleving. Forum voor Democratie Westland en gelukkig ook de meerderheid van de Westlandse gemeenteraad zal deze dwangwet dan ook niet uitvoeren en wij zullen strijden voor de Westlanders! Een democratie hoort van bottom up te zijn in plaats van top down wat nu het geval is. De kartelpartijen in Den Haag zien de gemeenteraden meer als uitvoeringsorgaan van hun plannetjes, dit stopt wat FVD Westland betreft hier! Geen AZC in het Westland maar woningen voor onze inwoners!" Zijn felle verzet is een echo van het groeiend ongenoegen in het land, waar gemeenten worden gezien als niets meer dan uitvoeringsorgaan van Haagse grillen.
Deze opstand in Westland is een krachtig signaal aan de rest van Nederland: genoeg is genoeg. Lokale gemeenschappen mogen niet worden gedegradeerd tot speelvelden van falend nationaal beleid. Dit is een strijd voor zelfbestuur, voor het respecteren van de wensen en behoeften van lokale gemeenschappen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het verzet van Westland verdient lof en navolging. In een democratie moet de stem van de burger gehoord worden, van onderop, niet opgelegd van bovenaf. De tijd van top-down dictaten is voorbij. Laat Westland een inspiratie zijn voor alle gemeenten in Nederland: sta op voor uw rechten, verdedig uw gemeenschap!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten