shutterstock 243798025

Geen Paniek! - Doomsday klok: Sensationeel instrument van angst

Informatiejan 23, 14:00
De Doomsday klok, het symbolische uurwerk dat ons de 'tijd tot de apocalyps' moet tonen, is vorig jaar verzet – en wel naar een alarmerende 90 seconden voor middernacht. Vanmiddag wordt bekend gemaakt hoe we er nu voor staan schrijft de Telegraaf. Maar hoe serieus moeten we deze zogenaamde wetenschappelijke meting eigenlijk nemen? Is het niet meer dan een sensationeel instrument gebruikt door een groep elite wetenschappers om de massa angst aan te jagen en hun eigen agenda door te drukken?
Laten we eerlijk zijn, de Doomsday klok is sinds 1947 meer een politieke barometer dan een objectieve wetenschappelijke maatstaf. Het idee dat een handvol wetenschappers kan bepalen hoe dicht we bij de ondergang zijn, klinkt als iets uit een sciencefictionfilm. Ja, de dreigingen van kernwapens, klimaatverandering, en technologische rampen zijn reëel, maar de suggestie dat we op de rand van de afgrond balanceren is ronduit belachelijk.
De klok, die tijdens de Koude Oorlog begon te tikken, was misschien eens een nuttige waarschuwing, maar is nu verworden tot een instrument van doemdenken. Deze groep 'experts' lijkt meer geïnteresseerd in het creëren van een constante staat van paniek dan in het bieden van oplossingen. Het feit dat deze klok nog steeds gebruikt wordt om beleid en publieke opinie te beïnvloeden, is een teken van de tijden: sensatiezucht regeert.
De realiteit is dat de mensheid altijd heeft geleefd onder de schaduw van potentiële catastrofes. Echter, door onze geschiedenis heen hebben we veerkracht, innovatie en de wil om te overleven getoond. De Doomsday klok negeert deze menselijke geest en reduceert ons bestaan tot een simpele aftelling.
Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
In plaats van ons te laten meeslepen door deze symbolische klok van pessimisme, moeten we ons richten op concrete oplossingen voor de uitdagingen die we tegenkomen. Laten we niet vergeten dat we meer zijn dan een klok die aftelt naar de ondergang – we zijn een soort die keer op keer heeft bewezen in staat te zijn om te overleven en te bloeien, ongeacht de uitdagingen die we tegenkomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten