portraitfactorynl tweede kamer 139

Koekoek! VVD-top wist dondersgoed dat Eerste Kamerfractie de spreidingswet zou omarmen

Politiekjan 20, 11:00
Wow! RTL Nieuws onthult een opmerkelijk en pijnlijk feit: de VVD-top was al lang en breed op de hoogte van de beslissing van de Eerste Kamerfractie om vóór de spreidingswet te stemmen. Volgens RTL Nieuws, die een reconstructie heeft gemaakt van de hele situatie, klonk er een zucht van opluchting op het departement van Eric van der Burg.
"Mensen moesten zelfs huilen van oplichting," klinkt het. "Die blijdschap werd ook gedeeld in verschillende appgroepen van mensen op het ministerie." Die ontlading en zucht van opluchting zijn hypocriet en opmerkelijk te noemen, want het is inmiddels duidelijk geworden dat er al lange tijd signalen waren dat de wet het gewoon zou gaan halen, met dank aan meerdere VVD-senatoren, zo blijkt uit een bron die zich heeft gemeld bij RTL Nieuws.
Wekenlang leek het erop dat de fracties van VVD en ook BBB mogelijk verdeeld zouden stemmen. Een ideaal scenario dat werd geschetst: een paar VVD- en BBB-senatoren zouden vóór stemmen, maar van de twee fracties zou de meerderheid tegen zijn. Dan zou de wet het nipt halen en zou de formatie zo min mogelijk schade oplopen. Yesilgöz en Van der Plas zouden zo kunnen volhouden dat het om maar een paar afvallige senatoren ging. Het lijkt net een aflevering van House of Cards in de polder.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Een prominente (anonieme) VVD'er met kennis over het proces in de senaat maakt duidelijk dat al lang en breed helder was dat meerdere VVD'ers voor de wet zouden gaan stemmen. "Voor de kerst en ook daarna is helder gemaakt aan de partijtop dat het een open proces is en dat ze er niet van uit konden gaan dat de Eerste Kamerfractie bij het kruisje tekent. Dat een eigen inhoudelijk proces zou worden gevolgd. En dat ze erop konden rekenen dat niet alle VVD-senatoren tegen zouden stemmen," aldus een anonieme, prominente VVD'er aan RTL Nieuws.
Yesilgöz maakt er in ieder geval een heerlijke, ongekend grote puinhoop van. De ooit zo sterke VVD is momenteel langs alle kanten zo wankel als het maar zijn kan. De puinhoop is hét bewijs van de afwezigheid van Rutte, constateert een ingewijde. "Dit had hij zelf als VVD-leider nooit zo laten gebeuren."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten